dijous, 30 de juliol del 2020

El món us espera


Per Àngela Sánchez Vicente

De ben segur que tots nosaltres que ens trobem aquí per parlar de llibres hem aprofitat el confinament i la desescalada per llegir i llegir. 

Encisar-nos amb novel·les que ens han marcat, descobrir nous autors i nous gèneres, pensar, recomanar obres i alhora rebre recomanacions però gairebé tots tenim el llibre que ens fa pensar en aquests dies més introspectius i de reflexió.

Per mi, sense cap mena de dubte El món us espera ha estat una bufetada de realitat coberta amb un sospir d’esperança que m’ha encantat i desitjaria que tot el jovent el llegís i pensés en aquest estiu tan atípic.

En aquesta obra, l’autor escriu una Carta als fills plantejant-se el futur.

Si, som joves i ens sembla que res no ens pot passar. Estem a l’època ideal per somiar i ser el que volem però hi ha moltes coses de les que s’han de parlar i molts temes que s’han de posar damunt la taula.

La digitalització, la connexió o desconnexió que ens aporten les noves tecnologies, els nous models de família, l’acceptació de l’altre tal i com és, evitar els extremismes, analitzar el que ens atrau i el que es crea repulsa.

A l’obra escrita per l’Ignasi Aragay arribem a posar paraules als espais on a vegades costa anomenar les coses pel seu propi nom.

Diuen que estimar també és difícil però si aprenem a deixar volar i alhora a crear motius per tal que tornin es creen vincles sans i forts que esdevenen indestructibles.

Què podem fer per deixar el món millor de com l’hem trobat?

Tantes i tantes propostes que no us vull desvetlla per tal que les desgraneu i reflexioneu vosaltres mateixos.

En aquesta obra breu, directa, amb un to pausat i comprensiu veurem un debat entre dues o tres generacions en la que allò après de manera sensible aflora i ens convida a ser sempre millors.

M´ha agradat el seu to realista i positiu. 

Masses vegades hem sentit els joves que no tenim massa futur o que el que ens espera és un món molt capgirat.

Com serà el futur no ho sap ningú però nosaltres encara podem decidir quin tipus de persona volem ser i quins vincles crearem.

Gràcies a l’aposta d’Empúries per aquesta àgil i punyent obra podreu créixer emocionalment i pensar... Pensareu molt, us ho garantitzo... Però senta molt bé!

És l’obra ideal per joves i pares, gairebé de lectura obligatòria per escurçar i apropar a les generacions en un projecte unitari.

Us hi animeu?