dijous, 22 d’abril del 2021

L’home que va viure dues vegades

Per Àngela Sánchez Vicente

Ja s’acosta la Diada de Sant Jordi i no podem perdre la oportunitat de recomanar-vos la lectura de la novel·la mereixedora del Premi Ramón Llull 2021.

Aquest cop, escrita per la ploma rebel, honesta i sensible d’en Gerard Quintana ens regala una obra plena de sentiments, poesia, somnis, amor incondicional i segones oportunitats.

És una obra que destil·la vitalitat i bones sensacions!

A L’home que va viure dues vegades coneixerem al Salavador, un home que té la intenció de passar un setembre a la platja d’Eivissa amb la seva dona i els seus dos fills. Però com molts plans que es fan a la vida se li girarà com a broma del destí.

La herència enverinada del seu pare fa que es replantegi tot el que és cert i positiu de la seva vida.

Per ell ara res és absolut, ni el be ni el mal...

El seu refugi seran les lletres, els seus aprenentatges vitals i la pròpia bellesa que desprenen. Passarà dies i dies entre versos perduts i narracions concloses sobre un període passat.

Aprendrà i qüestionarà la naturalesa humana, la seva vida i allò que sent.

Òbviament aquesta obra mereix amb escreix el premi doncs tot el que li passa al Salvador i la bellesa amb el que està narrat ens mostra una doble visió de la vida i una nova concepció de la realitat a través d’un succés fatídic.

És una obra humana, evocadora, plena de possibilitats i amb molts espais que podem omplir nosaltres mateixos ja que permeten que l’acabem de construir des de la subjectivitat.

Descobrirà el cel i l’infern a la pròpia Terra i des d’aquest punt mirarà el seu camí d’una manera renovada.

De la mà de Columna descobrireu qui és en salvador, qui és el seu pare i l’aprenentatge que ens vol transmetre l’autor.

És una obra per ser llegida amb temps, per apreciar les paraules cercades amb minuciositat i la gran evolució psicològica i interior dels protagonistes.

És un imperdible per a aquesta Diada!

Per regalar o per vosaltres mateixos!

Lletres de les bones que fan que tornem a llegir amb ganes.

Si tot just ara descobriu la faceta d’en Gerard Quintana com a autor us recomanem que descobriu també Entre el cel i la terra.

Us sorprendrà!