dimecres, 10 de desembre del 2014

Propostes de Nadal per als joves




En parlar-vos de l’exitosa saga de Suzanne Collins, Els jocs dela fam, publicada en català per Estrella Polar, Fanbooks i labutxaca i en castellà per Molino, no seria gens just que us expliqués tot l’argument o que sense voler us deixés anar un spoiler.


Els jocs de la fam se’ns planteja una visió d’un futur gens prometedor per la majoria de la societat, on un cop l’any dotze nois i dotze noies es veuen obligats a participar en un reality on només pot sobreviure un, mates o et maten.


Sobre aquest argument de base es construeix la trilogia de Collins. Una saga que en principi anava dirigida a un públic més aviat adolescent però que ha acabat atrapant lectors de totes les edats. I és que de Els jocs de la fam se’n poden extreure moltes lectures socials, polítiques, crítiques a la cultura de l’espectacle o a les estructures del poder.


La saga de El corredor del laberint de James Dashner, publicada per Fanbooks, situa al lector en una època indefinida on els protagonistes van sent dipositats un a un, mes a mes, en una clariana i on la seva ment només recorda el seu nom. 

Aquests joves s’han anat organitzant per sobreviure, de manera que junts puguin sortir de la clariana on viuen, el problema és que aquesta clariana esta envoltada per un laberint que varia cada nit i on viuen Grius (uns monstres esgarrifosos). 


No us puc dir res més que: “RECORDA.SOBREVIU.CORRE”. L’aventura tot just acaba de començar.




Con un título donde dos simples palabras se contraponen en significado, Pierce Brown nos presenta la primera entrega de su trilogía formada por Amanecer rojo, “Dorado” y “El segador”, publicada por RBA.



Todo amanecer es un inicio de un nuevo día, de una nueva era, el principio de aquello que se espera mejor que lo anterior. Un amanecer lo relacionamos más con la claridad, con la luz dorada del sol y es su puesta u ocaso que tiñe el cielo de tonos rojizos.



Dada esta imagen alegórica, nos encontramos frente a una sociedad donde los rojos, viven engañados y esclavizados por los dorados, la elite de una nueva sociedad que partió de la Tierra hace más de trescientos años y que se ha establecido en Marte.





A la saga Divergent de Veronica Roth ens trobem en una societat formada per faccions, a cada una d’ella en formen part els individus amb unes capacitats determinades. Al complir els setze anys els joves de cada facció poden triar quedar-se a la facció on són amb la seva família o ser transferits a un altre facció.



Tot sembla molt idíl·lic, però sempre que hi ha una societat on el poder està en mans d’uns quants, hi ha gent disposada a agafar-ne una part per a ells mateixos. Una guerra esclatarà entre les faccions i els nostres personatges hauran de decidir quin camí prendre i lluitar contra les seves pròpies pors.



La por i el desconeixement són perillosos i els Divergents estan a punt de descobrir el que el futur els espera si es queden amb els braços plegats.



La podreu gaudir en català gràcies a Estrella Polar i Fanobooks i en castellà gràcies a Molino.



A la saga After d’ Anna Todd, viurem la història d'amor entre la Tessa Young, una estudiant universitària, i en Harry, el "noi dolent" per excel·lència, tatuatges i mala vida que li ha canviat tots els plans i la seva visió de l'amor i el sexe. La seva vida mai no ha tornat a ser la mateixa...I ara l'amor trontolla. Què està passant a la jove parella? Qui o què s'interposa en la seva felicitat?


Amb més de mil milions d’impactes, After s’ha convertit en el fenomen més gran de la història de la plataforma Wattpad. Ara arriba finalment el llibre –que aviat es convertirà en pel·lícula–, enriquit i amb contingut nou de la mà de Columna.




Una de les darreres novel·les il·lustrades que ens han encantat ha estat Cooltureta, una història on els nous moderns i els seus ideals, rituals i tòpics queden reflectits a la seva perfecció esdevenint una guia reflexiva sobre una nova tribu urbana sense ofendre a ningú i amb un fort rerefons per qui el vulgui agafar.



Amb aquesta nova aposta de Rosa dels vents i Lumen podem gaudir i paladejar el millor de la Moderna de poble, una activa i productiva jove que no es cansa de retratar un sector de la societat actual fins als seus confins més recòndits.




Shannon Messenger se lanza de cabeza con una saga a la que le auguro un éxito seguro entre el público juvenil y no tan juvenil, nos narra un amor muy puro y potente capaz de remover las fuerzas de la naturaleza y poner al cosmos de pie. 



Un amor tan fuerte no puede morir y la promesa de protección no se puede quebrantar por menudencias.



Tendrán que aceptar la verdad de quienes son y cómo son, aceptar aquello que les separa y luchar para acercarse y vivir su gran amor, un amor que está escrito en las estrellas.



RBA nos sorprende con La voz del viento  que inicia un fenómeno, una novela donde podemos encontrar un recurso espectacular para animar a los adolescentes a empezar a leer por placer y no por obligación.




Jennifer E. Smith y su pluma fresca nos ofrecen una novela juvenil donde el amor y la felicidad son los protagonistas, los propios amos del destino y la diferencia entre ser y tener.



SUMA de Letras nos enseña que algunos se pasan la vida buscando la felicidad, cuando no la encuentra se desesperan o se resignan a ser infelices toda la vida. El problema es que la gente no entiende que la felicidad no existe en un lugar y hay que ir a buscarla, porque la felicidad siempre está… está en una charla, en un e-mail, en un amigo, en una mirada, en una sonrisa. 



La felicidad es algo tan simple que a veces no nos damos cuenta que está, y ese es el problema en La felicidad debe ser algo así.





No està escrit a les estrelles és un drama de proporcions èpiques, una profunda visió de l’amor juvenil on els seus protagonistes tenen el destí marcat per l’espasa de Dàmocles i on l’esperança es substituïda per la brutal realitat.



Una història publicada pel segell juvenil Fanbooks, però que jo recomano a tots els públics degut a la seva profunditat i riquesa. En castellà la podreu trobar publicada per Nube de Tinta.



John Green obre els ulls a molts lectors sobre el fet que mentre hi ha vida s’ha de viure, que els somnis per petits que siguin s’han d’intentar aconseguir i que si som vius i no aprofitem els moments de felicitat no tenim perdó.





Querido Atticus ha sido toda una revelación, un soplo de aire fresco y una lectura con dos visiones dependiendo del lector, me ha sorprendido gratamente, cosa un poco difícil cuando pasas media vida entre libros.



Sinceramente, confieso que mi primera impresión al tener el ejemplar en las manos y ver que era de RBA Molino, un sello dirigido al público juvenil, fue pensar que me aburriría, que no descubriría nada nuevo y que sería una lectura ligera y sin complicaciones. ¿Cómo se puede estar más equivocado? Jamás, repito, jamás juzguéis un libro por su portada ni por el sello que la firma.