divendres, 30 de gener del 2015

El senyor dels lladres



Per Maria Valle Viña


Avui us presentem una novel·la juvenil molt apta per regalar en aquestes dates als joves de la família. 

Ens transportem fins Venècia, bella i torbadora, que és l’escenari d’aquesta inoblidable novel·la d’aventures plena d’imaginació i fets sorprenents. Els germans orfes Prosper i Bonifazius, (Prop i Bo pels amics) han fugit de casa de la seva cruel tieta després de saber que els vol separar. 

Els nois aconsegueixen arribar amb tren a Venècia, on coneixeran el Senyor dels Lladres, un misteriós jove que gràcies a petites heroïcitats es converteix en el cap de la colla de nens i nenes amb què viuen Prop i Bo. 

El senyor dels Lladres i els seus amics tenen dos fronts oberts: alhora que han d’evitar el detectiu que vol fer tornar els protagonistes a casa la tieta, hauran de resoldre l’enigma que envolta una peça d’art dotada de poders màgics. 

La gran escriptora de literatura infantil i juvenil alemanya Cornelia Funke és l’autora de la novel·la El senyor dels Lladres, que és la primera novel·la de Cornelia Funke traduïda al català. Sens dubte, és la que té un públic més fidel i entusiasta a Alemanya, com ho demostren el seu club de fans i els nombrosos premis que han obtingut els seus llibres, molts il·lustrats per la mateixa autora. 

La seva obra s'ha traduït a més de vint idiomes. Entre els seus títols més destacats trobem la novel·la que avui us presentem El senyor dels lladres, la trilogia “Cor de tinta”, “Reckless” i la sèrie infantil “Caçadors de fantasmes”. Actualment viu a Califòrnia amb els seus fills, engrescada sempre amb nous projectes.

Les editorials que ens presenten el llibre són Columna i Estrella Polar (Grup 62), en un llibre de 397 pàgines amb tapa dura. Tot el llibre be acompanyat d’il·lustracions que tenen relació amb l’argument i al final vocabulari italià (present a la novel·la) traduït al català i amb el significat explicat. 

De la novel·la també es va fer una pel·lícula en 2006 dirigida per Richard Claus, amb el nom de "El Príncep dels Lladres".

Una novel·la que agrada i captiva als més joves i que retorna a la infantesa, a la imaginació i a la màgia als adults.