dimecres, 31 de gener del 2018

En estat natural



Per Àngela Sánchez Vicente


Dones! Aquí teniu la vostra novel·la!

A  En estat natural, una novel·la diferent, arriscada, perillosa i addictiva trobareu una historia en el qual el rol de la dona té molt a dir.

L’aclamada escriptora Charlotte Wood guanyadora de The Stella Prize 2016, Indie Books Award and Book of the year 2016 i Prime Ministe’s Literary Award for fiction 2016 ens presenta la seva darrera obra amb la que ens deixarà bocabadats i un xic trastocats amb la societat.

Partim de la premissa en que dues dones desperten d’un somni confús i mig drogades enmig del no res, presoneres, amb els cabells rapats i amb una vestimenta semblant a un uniforme. 

Es miren entre elles i són totes iguals, els han pres tot allò que les fa úniques. Ni el cabell ni la roba ni cap símbol les identifica... Han passat a ser com robots o coses.

Perquè estan allà? Perquè no tenen llibertat? Perquè elles?

Masses preguntes que es donen resposta en aquesta impactant novel·la d’una manera progressiva i interessant que sempre ens deixa amb l’ai al cor.

Aquestes dues noies troben a unes altres que estan en la mateixa situació que elles i totes depenen dels guàrdies armats i de la que anomenen la infermera.

No subestimeu el poder de les dones i aposteu a que alguna d’elles les capitanejarà cap a un futur millor i a la llibertat però... Com?

Em sap greu no desvetllar-vos les claus de la novel·la però desitjo que ho descobriu vosaltres mateixos i que pugeu a la muntanya russa d’emocions que l’autora ens ha servit en aquest còctel perfecte.

Què som? Qui som? Que aparentem?

Grans preguntes sobre la condició humana i els seus drets es donen la mà en aquesta aventura.

Gràcies a la feina de traducció de l’Àfrica Rubiés Mirabet i a la aposta per aquesta gran obra per part de l’Editorial Les Hores tenim entre mans una novel·la de les que no deixen indiferent i t’omplen el cap d’interrogants.

Aquest és el veritable poder de la lectura. Les lletres ressones al teu interior per fer-te créixer.

No la deixeu escapar!