dimarts, 18 de desembre del 2018

Revival


Per Àngela Sánchez Vicente

A qui no li ha passat estar davant del pastís d’aniversari i començar a recordar tot el que ha passat? Qui no ha sentit mai el balanç entre la nostàlgia i l’alegria al mirar enrere la seva vida?

Tot això li succeeix al nostre nou amic i protagonista de la novel·la Revival d’una manera molt natural i ben narrada.

L’Uri Porc fa quaranta anys i no diré que estigui ben bé a la crisi dels quaranta però si que es pren un moment per recordar i en aquests flaixos ens explica la seva vida des de l’adolescència i joventut fins a pinzellades d’actualitat amb uns ulls plens de sentiments i amb un grapat d’experiències i anècdotes que faran que no puguem aturar la lectura.

Avui en dia lo “retro” o lo “vintage” està de moda però només els que ho varen viure poden donar-li realment un sentit verídic a aquestes paraules i parlar-nos-en amb veracitat.

Cada noia de la que es va enamorar, cada ex, els amics de la colla, la pertinència a un grup social, les primeres sortides, sortides desastroses, nits mítiques i memorables, la música que sonava, la roba que lluïen... És un clar homenatge als anys de joventut.

Cada capítol breu ens emmarca un tema tramat novel·listicament amb grandesa però explicat amb detall tant descriptiu com emotiu i sensible.

De la ploma de Damià del Clot brollen histories d’alta qualitat però aquesta en particular ens ha encantat i l’hem associat de seguida amb “Generació Gintònic” tant per la trama com pel marc conceptual.

Ambdues tenen nostàlgia, reflexions sobre l’evolució dels temps, les modes... són dues novel·les que us seran molt properes i en les que us hi veureu a vosaltres mateixos reflectits o a algun familiar vostre.

De la mà de Cossetània edicions tenim entre mans un tresor ocult a les llibreries que val molt la pena descobrir i gaudir.

Desgranant-lo podreu gaudir de la lectura alhora que podreu veure l’impacte del temps i de l’evolució de la societat en un protagonista.

Com eren els joves d’abans? Què sentien? Què els feia il·lusió? Quins eren els seus plans preferits?

Distem tant ara d’aquella joventut? Hem anat a pitjor o a millor?

Llegiu-lo i ho descobrireu!