De nou, la
biblioteca d’El Patufet i les tradicions
catalanes ens dóna un cop d’atenció i ens fa fixar la mirada en una
tradició ben catalana. Aquest cop de la mà d’en Patufet farem un gran àpat a La calçotada.
Un
tractament amb rigor i caire festiu del perquè de les celebracions i una breu
explicació del costumari català de la mà d’en Roger Roig i l’Hugo Prades.
Escrit en
els seus rodolins característics, els autors ens regalen l’explicació de tal
il·lustre i saborosa tradició. Com des de fa segles cultivem en les terres
catalanes aquestes cebes dolces i les recollim entre el novembre i l’abril, la
manera en que els cuinem a la brasa i la salsa per sucar.
Un àpat que
el compartim amb família, amics i veïns tots abillats amb uns pitets gegants,
si una cosa tenen de característica és la impossibilitat de menjar-los sense
tacar-nos!
Acompanyats
de xai, vi i una peça de fruita són la combinació ideal per compartir una
tradició gastronòmica de la terra alhora que una oda a un producte autòcton
adorat per catalans i viatgers curiosos.
Cossetània Edicions ens ofereix una bona llibreria sobre tradicions de la
mà d’en Patufet, un català i icònic protagonista, ideal per gaudir-lo a casa o
a l’àmbit escolar doncs no és un conte buit, és un conte que tracta la feina
dels agricultors i la importància de la denominació d’origen dels productes
alhora que el sentit d’unió al voltant de la taula.
Si voleu que
els menuts celebrin les festes sabent el perquè i com d’aquestes heu de
rendir-vos a aquesta col·lecció, de la que me’n declaro fan, a més de ser una
historia d’amistat sobre el Patufet i la seva colla, les dades que donen són
les justes i necessàries per tal de poder establir uns ciments sòlids sobre el
costumari i la cultura festiva catalana.
Els nanos
tenen la ment molt oberta i els agrada provar coses noves i més si poden tenir
una bona excusa per empastifar-se. Deixem-los gaudir i que ens mostrin de nou
la il·lusió que sovint els adults hem perdut.
Bona
calçotada amics!