dimecres, 17 de febrer del 2021

Barcelona Rara Avis

Per Àngela Sánchez Vicente

Hi poden haver moltes ciutats boniques al món, cadascuna d’elles amb la seva cultura, la seva arquitectura, la seva gent, les seves tradicions però després d’un gran llistat de ciutats precioses que voldríem visitar i conèixer ens rendim a una evidència...

Que maca és Barcelona!

Barcelona en tot el seu conjunt és una ciutat bonica que entra pels ulls i de la que destaquen i iconifiquen obres del modernisme de Gaudí, del romànic, de l’expansió de la ciutat obra de Ildefons Cerdà.

També té l’atractiu de disposar de mar i muntanya en una dualitat preciosa.

I les seves botigues centenàries, i les seves històries, i les seves llegendes, i els seus museus, els seus parcs, els seus estadis i els seus llocs il·lustres... Paro que m’envalo!

Aquest temps tan complex que estem vivint ens deixa a la ciutat sense el que anomenem “oci” però... què millor que fer el turista a la pròpia ciutat?

Si voleu aprendre llegendes, curiositats, i mil històries sobre la ciutat us heu de rendir a la obra Barcelona Rara avis!

La ploma documentadíssima i amena de l’Anna García Soteras ens regala una guia ordenada, àgil i còmode per descobrir misteris de la ciutat.

Ens proposa 101 visites que faran les delícies de menuts i grans i de tots els enamorats de la ciutat.

Edificis singulars, personatges particulars i rara avis de l’asfalt barceloní, espais públics, restaurants i hotels, tradicions, museus, Déus, comerços i un llarg etcètera presentats com mai abans havíem vist.

És una guia que ens obre els ulls vers una Barcelona diferent i inclassificable en la que secrets veuran la llum.

Es pot llegir de manera saltejada, amb un format breu i curiós i ple de material didàctic sobre la ciutat.

És un recull, extens i documentat que no cau en la pesadesa ni en ser excessivament feixuc. Més aviat brilla per la seva frescor i per el seu factor sorpresa.

Recordareu històries que havíeu sentit, en descobrireu moltes i de ben segur els voldreu explicar i compartir.

No hi ha millor pla per aquests dies que descobrir la Barcelona que s’amaga a les ombres dels ulls dispersos i planejar alguna sortideta.

Us hi animeu?

Gràcies a Comanegra podreu aprendre i gaudir d’aquesta gran ciutat!