dilluns, 30 de maig del 2022

El gat que estimava els llibres

Per Ángela Sánchez Vicente

Avui us recomanem una lectura que és un homenatge a tots els amants de les lletres que gaudeixen de la flaire dels llibres, de visitar les llibreries per cercar tresors, intercanviar opinions i deixar-se aconsellar per els llibreters.

És un llibre que ret tribut als beneficis que comporta la lectura per créixer emocionalment, per ampliar horitzons, obrir la ment, calmar-se em moments tensos i crear hàbits positius emocionals, psicològics i cognitius.

És un llibre que convida a llegir i a descobrir el goig per la lectura!

A El gat que estimava els llibres coneixereu al jove Rintaro que amb la pèrdua del seu avi literalment ho perd tot. Per la seva família, els seus referents, les seves motivacions i les seves raons per llevar-se cada matí.

Això juntament amb el tancament de la llibreria que regentava el sumeixen en la tristesa més profunda.

Per ell la llibreria és el seu refugi terrenal on vola a través dels llibres a mil aventures i pot fugir de la realitat on solament és un noi tímid i introvertit en el que ningú repara atenció.

El seu món es donarà volta quan un gat, en Tora, apareixerà a la llibreria implorant-li que faci servir la seva joventut i amor per la literatura per salvar els llibres i tan màgic espai.

Ambdós es capbussen a l’aventura de complir amb el comès i a més embolicaran a la creuada a la seva companya Sayo.

Poc a poc i amb el devanir de les planes aquest atigrat li mostrarà un món nou ple de nous sentiments, de positivitat i amor.

Sembla que a mida que la llibreria reneix ell també ho fa per dins i com un au fènix és l’artífex de la seva revolució interior.

Per ell, per la llibreria i pel record del seu avi lluitarà i aconseguirà el que es proposi mentre descobreix la seva pròpia vàlua i l’amor que comença a florir al seu cor.

La ploma fructífera i exitosa d’en Sosuke Natsukawa arriba a les nostres mans gràcies a l’aposta de La campana amb aquesta gran historia.

Sobta com d’una cultura tan diferent brolla una obra tan universal, dolça, subtil, emocional i reflexiva que és tota una oda al món de la cultura i els records.

No la deixeu escapar!

És una obra per assaborir a petits glops per copsar la seva grandesa!