divendres, 30 de novembre del 2018

Bestial!

Per Àngela Sánchez Vicente

Avui us presentem una obra dedicada al sector infantil amb una gran qualitat i un gran sentit didàctic.

A Bestial! Podran aprendre i divertir-se amb el descobriment de noves històries i Cultura popular, refranys i frases fetes… molt animals.

Com a mestres creiem que és fonamental la formació dels nanos des de l’educació informal i des de casa. Una educació en la que no hi ha proves ni deures ni obligacions sinó el mer plaer d’aprendre i enriquir-se intel·lectualment.

Els nens amb estímuls com aquest llibre poden desenvolupar habilitats cognitives, curiositat i un esperit crític alhora que eduquem el seu gust per la literatura.

D’una manera molt amena, il·lustrada i des de l’eix vertebral del món dels animals podem trobar diversos contes i faules en que el protagonista és un animal i tot seguit un reguitzell de frases fetes i dites catalanes que incorporen a aquest animal. A més, un bon grapat de curiositats i activitats fàcils i enginyoses que ajuden a sintetitzar i copsar l’essència del que han estat llegint.

Molt ben explicat, de manera directa, gens enrevessada i amb il·lustracions per tal que enriqueixin el seu calaix de contes, el seu lèxic i el seu propi costumari català.

Una boníssima feina dels autors Joan Antoja, Anna M. Matas i d’en Joan Oriol que ajunten tots els seus coneixements i el seu caràcter inherent de mestres.

Gràcies a Cossetània Edicions tenim entre mans una eina fonamental per als nostres nanos, una joguina que ensenya.

Res millor que passar una bona estona amb els menuts de casa i oferir-los un llibre com aquest que defuig dels clixés de les grans productores de cinema i dels booms dels dibuixos animats i que els convida a enriquir-se amb el costumari català.

Voleu que aprenguin el sentit de “No dir ni ase ni bèstia”, “En menys que canta un gall”, “Gat amb guants, no caça rates”, “Agafar el bou per les banyes” i un llarg etcètera?

Tots aquests i molts refranys més es donen cita en aquesta obra.

No hi ha una opció millor! És una gran proposta de cara a les festes nadalenques!

Us el perdreu?

Vinga va, no sigueu animals!