dimecres, 30 de novembre del 2022

Número dos

Després d’encisar-nos amb obres com “La delicadesa”, “Charlotte” , “La llibreria dels llibres rebutjats”, “Cap a la bellesa” ens retrobem amb la prosa d’en David Foenkinos en una nova obra que ens deixa de nou sense paraules.

El 1999 començava el càsting per trobar el noi que interpretaria la pel·lícula Harry Potter. Centenars d’actors van fer les proves. Finalment, en van quedar dos. Aquesta és la història del que no va ser escollit. Martin Hill, que ha de créixer a l’ombra del triomf omnipresent del seu rival, Daniel Radcliffe, i sobreposar-se al fracàs.

Una fantasia melancòlica que copsa amb exactitud i lleugeresa el desassossec d’un noi constantment confrontat a allò que hauria pogut viure.

El noi que hauria pogut ser Harry Potter: una novel·la insòlita i divertida sobre l’èxit i el fracàs.

Aquesta novel·la ens presenta dues vides paral·leles, la d’un noi que tothom recordarà i la vida del noi que mai serà recordat en certa manera. Una historia sobre el fracàs, sobre quedar-se a les portes del teu somni i veure com s’esfondra als teus peus quedant com a Número dos.

La novel·la s’estructura en quatre parts seguint la línia temporal entre la vida d’en Martin i l’evolució del personatge creat per J.K.Rowling, fet que dinamitza molt la seva lectura.

Edicions 62 dona veu al seu autor convidant-nos a reflexionar sobre el fracàs i com li hem de mirar a la cara i no deixar-nos vèncer, un fracàs pot ser una porta a un altre inici, encara que sigui un cop dur i més per a un nen que somiava juntament amb el seu pare poder actuar i ser aquell nen que literàriament estava revolucionant als joves lectors.

Estem davant una novel·la que volarà entre les mans dels seus lectors però que realment quedarà en ells molt de temps, ens convida a reflexionar, a créixer davant l’adversitat i amb la seva prosa delicada crea una gran empatia entre el lector i un petit vailet que té per davant un camí llarg per comprendre la seva pròpia vida.

Sempre sou el número u? Sempre aconseguiu allò que voleu? Us heu plantejat mai que aconseguir-ho potser no us aporti allò que realment volíeu? Una gran lliçó us espera en les seves darreres planes.

Realitat i ficció es conjuguen a la perfecció per crear pura màgia.