divendres, 16 de juny de 2017

Llibres de referència Harry PotterEstem molt contents de poder aportar no tan sols una opinió sobre tres volums imprescindibles per a tots els seguidors de J.K.Rowling, sinó per a la vessant solidaria de l’autora i de l’Editorial Empúries en aquest cas.

Fa cosa d’un mes, més o menys, us presentàvem títol per títol les aventures d’en Harry Potter. Fem memòria, vàrem conèixer el món de la màgia i els seus personatges amb “Harry Potter i la pedra filosofal”, “Harry Potter i la cambra secreta” i “Harry Potter i el pres d’Azkaban”, vam gaudir d’un impàs ampliant el món màgic més enllà dels murs de Hogwarts a “Harry Potter i el calze de foc” i finalment arribem al preàmbul del final, a l’estratègia en front la lluita a “Harry Potter i l’ordre del Fènix” i “Harry Potter i el misteri del Príncep” i acabar a la fi amb “Harry Potter i les relíquies de la mort”, una historia que acabava amb "Feia dinou anys que a en Harry no li feia mal la cicatriu. Tot anava bé." Preàmbul de la novel·la que s’ha publicat aquest any sota el títol “Harry Potter i el llegat maleït”.


Docs bé, la col·lecció no estaria completa sense les noves edicions de tres exemplars que completen el món màgic dels personatges i alhora volen aportar màgia al món real, ja que els ingressos derivats de les vendes van destinats a Comic Relif i Lumus, dues organitzacions que lluiten per els infants i joves de tot el món que han quedat amagats en un sistema burocràtic antiquat.

El primer exemplar que us vull presentar és El Quidditch de totes les èpoques, un dels títols més populars a la biblioteca de Hogwarts i que compta amb un pròleg signat per l’Albus Dumbledore. En aquest volum descobrireu des de l’evolució de les escombres voladores, la invenció de la papallona daurada, com ha evolucionat el joc i com es juga avui.

Un exemplar amb tapa dura, de color verd com la gespa del camps de Quiddith i amb contrastos daurats de la seva papallona, amb breus il·lustracions per mostrar esquemes sobre elements i tècniques que us ajudaran tant si el practiqueu con si en sou aficionats espectadors.

El segon exemplar que us presentaré recull Les rondalles del Bard Gallard, contes d’abans d’anar a dormir per a joves bruixes i bruixots, molts d’ells amb la seva pròpia moralitat final, pot ser per això aquest volum és blau amb estrelles daurades com la nit.

Aquest recull consta de cinc històries d’allò més imaginatives, plenes d’aventures, d’enganys, de dolor i, com no podia ser d’una altra manera, de màgia. Traduït de l’antic text rúnic per Hermione Granger i amb extensos comentaris d’Albus Dumbledore, aquesta edició sorprenent il·lumina els contes clàssics per a lectors moderns. Amb introducció, notes i il·lustracions de J.K. Rowling, aquesta col·lecció de rondalles serà un delit tant per a muggles com per a mags. 

Podreu gaudir de “El bruixot i l’olla saltadora”, “La font de la bona fortuna”, “El cor pelut del Nigromant”, “La Babbitty Rabbitty i la soca riallera” i de “La rondalla dels tres germans”, aquesta darrera rondalla ja la coneixem ja que es introduïda a “Harry Potter i les relíquies de la mort”

El darrer exemplar que us presentaré és el complement perfecte per a “Bèsties fantàstiques i on trobar-les. El guió original”.

Amb una portada tota vermella i amb alguna que d’altra bestia fantàstica ens trobem amb el llibre signat per Newt Scamander i amb un pròleg només per a bruixots sobre Bèsties Fantàstiques i on trobar- les.

Un volum on descobrirem que són aquestes bèsties, els seus amagatalls, la seva classificació segons la Conselleria d’Afers Màgics, un glossari amb els seus noms i característiques, on ens introdueix sis bèsties poc conegudes fora de la comunitat de mags americana, i una breu pinzellada sobre l’autor.Ara ja teniu al vostre abast la col·lecció completa per a joves bruixots o muggles espavilats.

Que la màgia us acompanyi.