diumenge, 29 de novembre del 2015

El que no et mata et fa més fort



Per Maria Valle Viña 

 

Com us vam prometre, avui us presentem la darrera novel·la de la saga Millennium “El que no et mata et fa més fort. En aquesta ocasió l’autor es el David Lagercrantz i ens l’apropa com les altres entregues la editorial Columna.

En aquesta ocasió la Lisbeth Salander ha anat de cacera participant en un atac hacker molt complex, assumint riscos que habitualment hauria evitat. Mentrestant a la redacció de Millennium, en Mikael Blomkvist viu els seus pitjors moments com a periodista. 

Sobtadament, en plena nit, una trucada desperta en Mikael: és el professor Frans Balder, eminent investigador especialitzat en intel·ligència artificial, que afirma posseir informació vital sobre els serveis secrets dels Estats Units. La seva font és una jove rebel i extravagant que s’assembla sospitosament a algú que en Blomkvist coneix massa bé. 

En aquesta darrera novel·la de Millennium hi trobem hackers, espionatge industrial i tràfic il·legal d’informació reservada per les quals més d’un estaria disposat a matar. 

Una nova novel·la que, malgrat no ser escrita de la ma de Stieg Larsson, conserva tota la seva essència, la intriga, els misteris i tota la prosa a la que els lectors de Larsson estem habituats. Una nova entrega que captiva, que et té despert fins la matinada enganxat per no perdre detall. 

En David Lagercrantz és l’autor de la quarta entrega de Millennium, és de Suècia, escriptor i periodista, matemàtic, criptògraf i un dels pioners en el camp de la intel·ligència artificial. Es autor de diferents llibres, entre ells alguns de gran èxit a Suècia com “Jo sóc Zlatan”.   



Si les anteriors entregues de Millennium us van agradar no dubteu en comprar l’últim d’aquests. Tot un fenomen literari dels últims temps, publicat a més de 50 països i amb més de 80 milions de lectors. Encara no el tens?