dimarts, 2 d’abril del 2019

Lluny del paradís


Per Àngela Sánchez Vicente

Avui us presentem Lluny del paradís, una obra que ens ha encantat pel seu missatge potent i reflexiu i per la trama teixida amb tanta cura per tal d’enganxar al lector des de les primeres planes.

De la ploma d’en Ramón Breu brolla una historia en la que coneixerem a dos joves que descobreixen la brutalitat colonial a la Guinea Espanyola.

Fem un viatge en el temps i l’espai i ens traslladem a la Guinea espanyola a mitjans del segle XX.

En Jordi Orriols purgat per l’exèrcit franquista és confinat a aquell territori exòtic que alhora que el repèl, l’atrau.
Poc temps passa des de la seva arribada fins que coneix a Clara Vilaplana, filla d’uns terratinents d’una plantació de cacau que es dedica a fer d’infermera.

La colònia de catalans que allà viu el sorprèn i viu un breu espai de temps en el més pur paradís encisat per la bellesa que l’envolta i tot allò nou que va descobrint fins que de sobte la desaparició d’un nado posarà al descobert una trama ben fosca.

Ell i la Clara lluitaran contra les lleis escrites i les no escrites de la colònia per tal d’esbrinar que va passar amb el nadó i treure a la llum una trama brutal que es dóna lloc a la colònia.

En aquesta obra guanyadora del Premi literari Vila D’Ascó 2018 s’assenten les bases de la novel·la paisatgística com a teló de fons i presenta una trama d’investigació que ens deixarà a tots bocabadats.

No us desvetllaré el gran misteri de la colònia però si us vull animar a que l’aneu a descobrir i desgraneu poc a poc la seva bellesa, el seu secret ocult i la seva qualitat literària.

De la mà de Capital Books podem gaudir d’una obra fresca, àgil, vital, justiciera, reflexiva...
Realment no deixa indiferent i convida a una gran reflexió.

La deixareu escapar?

És de les millors propostes literàries actuals!

Us proposo una tasseta de xocolata calenta, una bona estona per gaudir de la lectura i un lloc còmode! Amb aquesta obra vola el temps!