dimecres, 15 de juliol del 2020

L’avinguda de les il·lusions


Per Àngela Sánchez Vicente


Sabeu que si una cosa ens agrada en aquest blog és presentar-vos a autors novells d’alta qualitat narrativa i crec que de l’autor que avui us parlarem és una gran promesa del món de les lletres.

Fa uns dies l’autor Xavi Barroso feia el salt al món literari amb una obra plena de llums i ombres ideal per a aquests dies en que estar a casa s’alleugera molt amb la companyia d’un bon llibre.

Per a mi ha estat tota una descoberta i m’ha enganxat des dels primers capítols per la seva delicada capacitat descriptiva, pels seus protagonistes tan particulars i únics i pel món emocional que crea al seu voltant.

Gràcies a L’avinguda de les il·lusions fem un viatge en el temps i ens plantem a la Barcelona de la primera dècada del segle XX. 

En plena setmana tràgica i enmig del fum de les bombes i de la por arriben dues germanes ben particulars i diferents a servir a la casa de la família Puig.

La Francisca i la Maria Romero veuen de seguida la dualitat entre les condicions dignes però humils del poble i de la sumptuosa opulència de les famílies acomodades de la burgesia catalana.

La Francisca somia i somia, li costa connectar amb la realitat doncs el món que ella imagina per a ella és molt millor que el que esta vivint tot i que té la força necessària per fer que els seus somnis esdevinguin realitat.

Potser l’empenta que li falta li pot donar un noi que coneix i que li robarà el cor. El lladre es diu Joan i és un jove anarquista que li mostrarà l’esplendor i la màgia del Paral·lel.

Ella somia en ser un dia ella l’estrella i que la gent es posi dempeus per aplaudir-la però ho veu llunyà i prefereix estar bé a la casa dels senyors puig mentre la vida es va normalitzant a nivell estatal.

Però un dur revers de la vida li farà replantejar-se tota la seva vida i el perquè de la seva existència.

Ella no admet la realitat com els demés i el seu cap ple d’ocellets aquest cop és a punt de salvar-la alhora que li mostrarà la solitud i els factors més negatius de l’esplendor.

Què pot haver passat a la seva vida per decidir viure al cent per cent i no deixar cap somni per realitzar? Arribarà a ser la reina del Paral·lel? Ho aconseguirà en un món governat per homes?

Aquesta obra que ens proposa Rosa dels vents esdevé una gran obra històrica on una dona rebel busca complir els seus somnis a base d’esforç.

Ho aconseguirà?

Només si la acompanyeu en aquesta gran i plaent lectura ho descobrireu!