dimarts, 16 de juny del 2020

Dones que no perdonen


Per Àngela Sánchez Vicente

Després d’encisar-nos amb les seves lletres a través de la sèrie “La venjança de la Faye”, la sèrie “Fjällbacka” i d’altres relats la Camilla Läckberg torna a sorprendre’ns amb una novel·la que surt de tots els cànons establerts.

Els seus títols aclamats com “La princesa del gel”, “Les filles del fred”, “Empremtes que mai s’esborren”, “Crim en directe”, “El domador de lleons”, “La mirada dels àngels”, “L’ombra de la sirena”, “La bruixa”, “La gàbia d’or” i el seu llibre de relats “Tempesta de neu i olor d’ametllessón una mostra del seu gran poder narratiu i de com s’ha convertit en una de les plomes més respectades i aclamades de les lletres escandinaves.

A la novel·la que avui us presentem fa un gran al·legat al que és la violència de gènere, el moviment MeToo i la violència física i psicològica.

A través de tres dones que estan patint ens mostra com la unió fa la força.

A Dones que no perdonen coneixereu a l’Ingrid, una dona que renuncia a tot per estar a la ombra del seu marit amb una exitosa carrera en ascens a la redacció d’un dels diaris més prestigiosos de Suècia. 

També descobrireu a la Brigitta, una mestre d’escola a la que tothom estima però ningú sospita l’infern que està vivint.

La tercera dona és la Victoria, una russa casada per internet amb un suec d’un poble alcoholitzat. Ella dedica el seu temps per explicar-li contes de fades a la seva mare.

Totes tres són heroïnes emmascarades que amaguen rere els seus somriures mil llàgrimes i ofeguen a la seva gola crits desesperats.

Quina serà la guspira que unirà les seves vides?

Poc us vull desvetllar doncs l’autora crea una atmosfera documentada, plena de sentiments i de debats morals en que podem reflexionar i pensar en una dolorosa realitat que viu a la nostra societat.

Gràcies a la tasca de traducció d’en Marc Delgado i a l’aposta d’Amsterdam per aquesta nova novel·la podem descobrir un nou thriller psicològic en que la supervivència impera i la revolució social vers aquest problema.

Que? Us animeu a conèixer-les? 

Què creieu que faran amb els seus botxins?

Només desgranant-la i gaudint de la seva lectura ho descobrireu!