dimarts, 11 d’abril del 2023

Fadanina

Avui us vull presentar la meva aposta per aquest Sant Jordi pels menuts de la casa, no us porto un títol, sinó dos... el principi d’una col·lecció molt engrescadora i amb uns personatges trapelles com els seus nous amics lectors.

Amb Fadanina, la nostra estimada Maria Carme Roca inicia una aventura al món de les fades, una col·lecció de contes per a infants amb uns personatges tendres i, alhora, una mica entremaliats que segur faran les delícies de lectors petits i grans.

Vet aquí la Martina, una fada menuda i eixerida amb ganes de descobrir món. Els seus amics l’anomenen Fadanina i, plegats, viuen tota mena d’aventures al meravellós món de les fades. Els voleu acompanyar?

En Ninot, el bruixot, sempre està a l'aguait, a punt de fer una malifeta. Al bosc de les fades ja n'estan fins al capdamunt, però ningú s'atreveix a fer-hi res. La Fadanina, però, que tot ho vol saber i conèixer, està decidida a resoldre aquella situació. Ho aconseguirà?

A Fadanina i els follets perduts coneixerem a dos follets s'han perdut al bosc i, encara que la Fadaguia, la mestre de les fades, les adverteix que no surtin a buscar-los, la Fadanina no s'ho pensa dues vegades i provarà de trobar-los. Però potser aquest cop s'ha embolicat una mica més del compte.

Aquests contes de tapa lleugera, fàcils de manegar pels menuts venen acompanyats del pinzell de Carles Arbat qui amb il·lustracions molt boniques, detallades i amb color vibrants donen un toc molt personal a aquestes històries que encisaran als menuts i als adults amb qui compartiran la seva lectura.

La seva lletra gran i de pal fa fàcil la seva lectura, de la mateixa manera que l’autora fa servir un vocabulari ric sense caure en tòpics. Els contes presenten històries dinàmiques, amb diàlegs i molta acció que es complementen perfectament amb les seves il·lustracions.

Qui diu que la Fadanina no és a prop nostre, que està ara mateix vivint una nova aventura? Com sempre la meva aposta a part de la lectura en si mateixa us recomano animar als menuts a fer els seus propis dibuixos, a crear nous personatges i sobretot a imaginar i compartir el temps de lectura abans d’anar a dormir.

Tot un encert que ens presenta Baula i que jo us recomano de veritat.

Estem davant de dos contes com els d’abans, com els que llegíem de petits i que encara guardem perquè amb ells vàrem començar a estimar les lletres.

Aquest contes es quedaran amb mi, perquè no hi ha edat per un bon conte abans d’anar a dormir i entrar a món de les fades.