dilluns, 23 de desembre del 2019

El Patufet a la neu


Per Àngela Sánchez Vicente

Avui, un cop més, ens retrobem amb Les diversions del Patufet, el nostre costumari infantil preferit per tal que els menuts creixin amb amor per les tradicions que els envolta, el territori on viuen i allò que poden fer per distreure’s alhora que aprenen d’una manera molt amena i rica.


Concretament us presentem El Patufet a la neu, un nou volum on el nostre petit amic i la seva colla us explicaran un munt de plans per fer a la neu en la època hivernal.

El Patufet es disposa a passar un bon dia de neu però mai deixa a casa el seu bon cor així que de camí a la diversió ajuda a una velleta a la que la neu ha bloquejat a casa seva. 

Fer un gran ninot de neu és l’objectiu de la colla més divertida i, com no, el Patufet el corona amb la pastanaga a mode de nas per tal que quedi ben maco.

A la neu també es desenvolupa una gran batalla de boles de neu de les que ningú no es pot escapar! Tot són somriures i trapelleries!

Però... I les petjades que veuen a terra? De qui són? Serà el monstre de les neus?

La colla aventurera no s’ho pensa ni dues vegades i enfilen la muntanya per desvetllar l’enigma i resulta que era el Patuf que havent-se excusat per quedar-se a casa realment els ha preparat una sorpresa i un gran ensurt.

La nevada comença a caure però no és cap inconvenient per tal de lliscar amb el trineu!

Un cop més en Roger Roig acompanyat per l’Hugo Prades encerten de ple en el nou conte del costumari.

Des de la lletra lligada a les divertides il·lustracions exposen el que pot ser un dia a la neu per a molts nens que si que ho viuen ja que viuen a zones més properes a les muntanyes i per a molts d’altres que des de la ciutat poden somiar en una escapada a la neu o en una nevada modesta a la ciutat.

De la mà de Cossetània Edicions i del Patufet els menuts de la casa poden aprendre molt més que l’hàbit per la lectura.

És importantíssim que als menuts els oferim contes que puguin llegir per si sols, que els agradin i que fugin dels estereotips més comercials.

De cara a dates nadalenques és una idea per regalar infal·lible!

Si encara no heu començat el costumari català del Patufet no sé a que espereu!