dilluns, 5 d’octubre del 2015

CONCURSO: LEER TIENE PREMIO

 

 

La Malcontenta



Per Maria Valle Viña


Un matí d’hivern de 1829, a Palma, la jove Antònia Suau contempla l’execució pública de Joan Durí, el bandoler mític que atemoria tota la zona sud de Mallorca. Ella i en Durí havien desafiat junts la misèria d’una regió inhòspita i salvatge. 

Ferida per la mort del seu estimat i per la traïció d’un company, Antònia, que es coneguda com “La Malcontenta”, es proposa una revenja que és també l’afirmació de la seva llibertat en una societat d’homes. La Malcontenta és la història d’un gran amor capaç d’enfrontar-se a tots els inferns.

L’autor de La Malcontenta és Sebastià Alzamora que és un dels escriptors més sòlids i sorprenents de la narrativa catalana contemporània, traduït als principals països europeus i ara també als EEUU. De la seva obra poètica es destaca “Mula Morta” (2001) i “La part visible” (premi Carles Riba 2008); d’entre les seves novel·les, “La pell i la princesa” (premi Josep Pla 2005), “Crim de sang” (premi Sant Jordi 2011) i “Dos amics de vint anys” (2013)  totes elles publicades amb l’editorial Proa

El llibre publicat per Proa està narrat en mallorquí, però no patiu, el podreu llegir igual de bé. També hi trobareu a l’interior unes il·lustracions per iniciar cada capítol que ens descriuen el que trobarem, la portada ens mostra a la que és la protagonista del llibre, amb un aire del tot misteriós que ens prepara pel que veurem a l’interior. 

A La Malcontenta trobem la venjança d’una dona que està enamorada, a la Mallorca del segle XIX. Una dona forta, valenta, segura i rebel que fa despertar passions i emocions de tot tipus. Amb aquesta novel·la no us avorrireu, us semblarà que en qualsevol moment pot passar qualsevol cosa. És d’aquelles novel·les que poden ser explicades pels avis dels pobles, és d’aquelles històries que passen de generació en generació, mítiques. 

En les paraules d’Enric Sòria trobem una síntesi perfecta del que us trobareu a La Malcontenta “en un món feroç i salvatge, Sebastià Alzamora ha situat la història d’un gran amor. Un amor molt pur, invicte contra el temps, més enllà del bé i del mal, més enllà de la vida i de la mort”.