diumenge, 13 de gener del 2019

El llibre i els dies

Avui us vull parlar d’un llibre més curiós que jo i que m’ha sorprès molt gratament. 

El llibre i els dies i és tot allò que un lletraferit voldria saber i no sap per manca de temps i no per manca d’interès.


La portada és molt informal, combina els tons grocs i els verds amb algun detall en color salmó, elements que semblen poc connexes entre ells prenen forma pròpia a mesura que anem desgranant els seus secrets.

Rere unes tapes dures i resistents ens trobem amb un calendari molt especial, cada dia ve acompanyat per una obra cabdal de la literatura i una explicació del motiu pel qual s’ha triat aquest dia, és recomanable llegir-lo per ordre, però jo no he pogut, he buscat directament dates concretes com aniversaris, sants i dates senyalades de les persones que estimo per descobrir quina seria la seva novel·la i el perquè.

Els autors fan una feina molt acurada i alhora didàctica ja que descobreixen i apropen al lector a les grans novel·les de tots els temps. Una data pot ser triada ja que forma part de la historia de la novel·la ja sigui l’aniversari d’un protagonista, un dia marcat al calendari per una fita important... 

Un dels aspectes que més m’ha agradat és que hi ha literatura de tots els gèneres, des de els contes com “La fàbrica de xocolata”, negra com “Mortaja para un ruiseñor”, fantàstica com “L’home invisible” o picantona com “Lolita”.

Un calendari a quatre dies vista, emmarcats tots ells a dos dies per plana i que no s’han oblidat del 29 de febrer, un detall sense importància però que ens mostra la implicació dels autors Anna Folqué i Gerard Malet en els petits detalls que fan gran aquesta obra.

Fins i tot tenim il·lustracions a doble plana anunciant-nos el canvi d’estació.

Si pogués manar, cosa que no puc fer en faria una versió a dia per plana per presidir les nostres biblioteques públiques, aquest format m’ha convidat a llegir, a descobrir obres que no coneixia i a compartir-ne les seves curiositats.

Crec que és un homenatge al amor per la lectura, una porta a molts nous mons per descobrir.

Angle Editorial encerta de nou, una aposta engrescadora, lleugera ja que podem anar fen de mica en mica, encara que té data de caducitat en un any, qui sap si amb el temps en tindrem una segona part.

Aquí us en deixo un tast, no us el podeu perdre i com avui és tretze de gener ens toca descobrir la importància d’aquest dia a “La lladre de llibres” de Markus Zusak.