divendres, 6 de febrer del 2015

Perdona si et dic amor



Per Àngela Sánchez Vicente

 

Si avui parlem de Perdona si et dic amor tenim dues maneres de pensar : el llibre i la pel·lícula. Nosaltres no farem comparacions doncs aquestes són odioses però us recomanem que si heu gaudit com nosaltres de la pel·lícula (ja sigui la versió ambientada a Itàlia o la més actual localitzada a Barcelona) és molt interessant ficar el nas a la novel·la homònima doncs trobareu tots aquells girs que us deixaran volar la imaginació i copsar el sentit holístic de l’apassionant historia.

La ploma romàntica, fresca, actual i mil etcèteres més de Federico Moccia ens mostra un amor que travessa el cor de la jove Nikki i del no tan jove Alex modificant-los per sempre més.

Lliurem-nos de convencionalismes socials com la diferencia d’edat a l’amor i rendim-nos a aquesta bella historia d’amor.

En aquesta novel·la que rescata labutxaca i que prèviament havia publicat Proa, veiem com una adolescent picarona i un publicista que frega la quarantena esdevenen la parella ideal a partir d’un petit accident de trànsit sense cap importància. El que realment va xocar van ser els seus cors creant una bombolla d’amor impressionant i colpidora que travessa les planes d’una manera dolça i profundament vitalista.

Ella li regala anhels de joventut i despreocupació en uns moments en que ell té problemes laborals i ell li regala tota la serenor i maduresa que pot en els moments en que més ho necessita.

El seu entorn serà alhora conflictiu i divertit però ho acabaran assimilant doncs les seves rialles acaben enamorant a tot l’entorn.

Una atmosfera genial i jove amb uns paisatges diferents a la pel·lícula i que en Moccia dibuixa amb gran talent fent que novel·la rere novel·la milers de seguidors esperin les seves obres com aigua de maig.

Jo de vosaltres no deixaria escapar aquest èxit de critica i públic... jo no oposaria resistència i em posaria el casc de la moto per anar el més aviat possible a buscar una de les novel·les més romàntiques (sense caure en carrincloneries ni clixés), emocionants, captivadores y emotives del moment.

Pel·lícula i llibre són incomparables... jutgeu vosaltres mateixos!

No cal que feu esperar a la novel·la 21 dies, 8 hores, 16 minuts i 24 segons per retrobar-la!