dimarts, 20 d’agost del 2013

El mejor de los mundos posibles



Avui, en plena calor d’estiu us volem transportar a un món utòpic on es vol tractar de millorar les condicions de vida sense perdre els trets identitaris. Us estem parlant de El mejor de los mundos posibles.

Una novel·la en la que la humanitat s’ha extés per tot l’univers arribant a crear micro societats i cultures que alhora que conviuen i tenen tractes entre elles també naixeran desconfiances i sentiments d’adversitat.

Un atac sorpresa acaba amb una de les societats més riques, orgulloses i reservades obligant als pocs supervivents a traslladar-se a d’altres planetes receptors.

La seva preocupació principal és la de poder conservar la seva identitat com a poble i no acabar sent una subcultura dels poderosos que els han oferta asil.

Un home fred, cerebral i distant treballarà colze a colze amb una dona apassionada, decidida i impulsiva per tal de preservar les identitats d’ambos territoris, cultures i societats evitant un xoc. Hauran de refiar-se l’un de l’altre per tal de permetre que la nova convivència sigui pacifica i el més normalitzada possible.
 
Podran els seus cors vèncer les muralles dels prejudicis? 

La ploma de Karen Lord, respectada autora de novel·les fantàstiques, ciència ficció i ciència especulativa, transmet de manera molt imaginativa els escenaris on transcorre l’acció inspirats en les terres que envolten el mar Carib així com tradicions i rituals de les societats inventades per ella mateixa, alhora té una gran sensibilitat per narrar la historia humana entre els protagonistes.

Els rols femení i masculí semblen una mica antiquats o estereotipats però en una societat que arrenca de zero podem considerar normal que el repartiment de feines es faci tenint en compte la força física o la destresa, tot i així, no és en cap punt una novel·la sexista.

Una veu femenina com la de la Karen fa que la novel·la fantàstica tingui el ventall una mica més obert, afegeix subtrames que en una obra més purista no apareixerien mai dels mais.

RBA Fantàstica ens ofereix aquest recomanable nou món, la segona novel·la d’aquesta autora, dins la seva selecció de grans títols dels grans autors de la família de la fantasia.

És molt recomanable per aquests dies on tenim temps per llegir, imaginar i somiar amb temps i tranquil·litat.
Si us ha agradat aquesta novel·la no us podeu perdre el seu debut literari “Redemption in Indigo”, novel·la guanyadora del Endowment Award, el Carl Brandon Society Parallax Award l’any 2010, el Crawford Award i el Mythopoeic Award l’any següent i el 2012 el Kitschies Golden Tentacle Award for the Best Debut Novel.

Una novel·la i una autora a la que no podreu perdre de vista ni al planeta Terra ni al millor dels mons possibles!