dimarts, 22 de març del 2022

Teoria de la resta

Avui tinc el plaer de presentar-vos el darrer títol que s’inclou a la petita gran col·lecció Emocions de l’Editorial Comanegra,  ja sabeu que no em puc resistir a aquestes petites píndoles de saviesa que provoquen en el lector un creixement personal i el convida a fer varies lectures per llegir no només les seves paraules sinó per llegir també els seus espais i silencis.

Tres anys després de voltar pel món, Flavia Company torna a Catalunya i ho fa amb un nou llibre de l'univers “Haru”, una història que ha canviat la vida de qui l'ha llegit.

La seva portada ens diu molt amb molt poc, una constel·lació de papallones que m’han portat a pensar en la simbologia d’aquestes i realment és tot un encert al descobrir que és un símbol de la immortalitat, el renaixement i la resurrecció, d’allò lleuger, de la inconstància de l’ alegria i de la bellesa, de la capacitat de canviar i potenciar un nou ser.

La Teoria de la resta ens convida a assaborir vuitanta-un pensaments plens de saviesa que us commouran i un koan que us convidarà a veure la vida i el més enllà amb una altre perspectiva, un tresor per regalar i compartir i que també el podreu trobar en castellà.

Aquest petit volum esta dividit en tres parts.

La primera part rep el nom de “L’arribada” i ens explica com l’Osamu escriu la teoria de la resta perquè quan ell falti la seva filla Haru el trobi i crear un fil intangible, un escrit on aprendrà i entendrà sobre la vida, és un primer capítol molt emotiu i reflexiu.

La segona part és “La Teoria de la resta” i són breus ensenyances d’una plana on la reflexió s’amaga paraula rere paraula, la veritat és que ha sigut un dels volums d’aquesta col·lecció que m’ha fet rellegir-lo més d’una vegada abans de passar plana, realment copsar la totalitat del que ens vol dir.

El desenllaç s’amaga rere “El comiat” on la Haru compren el significat real d’aquest regal del seu pare.

Com m’agrada acabar sempre aquest llibrets us transcric part de la seva contraportada : “ Un llibre savi que reflexiona sobre la vida amb empatia, tolerància i sensibilitat. Una visió al voltant de l’existència com un camí cap a la reconciliació”.

Us deixo aquí les seves primeres planes.  No el deixeu escapar!