diumenge, 23 d’octubre del 2016

Dies de frontera



Tots aquells que com jo us declareu uns incondicionals i gairebé addictes a les lletres d’en Vicenç Pagès Jordà esteu d’enhorabona, doncs teniu l’oportunitat de descobrir la seva darrera obra anomenada Dies de frontera. 

Desprès dels grans èxits de critica i de vendes com “Els jugadors de whist” mereixedor del premi Creixells 2009 i reculls de contes i assajos guspirants, podem anar al reencontre amb l’il·lustre amant de la paraula escrita.

Per mi ha estat una experiència reveladora i extraordinària, sap manejar les emocions dels lectors, jugar amb nosaltres per dur-nos fins a la nostra pròpia frontera creant una atmosfera literària agradable, subtil, fresca, àgil, dinàmica i molt contemporània.

Queda palès que li agrada escriure i oferir a cada novel·la un plus que la fa especial, notòria i diferent a les altres alhora que destil·la un gran amor i respecte per als seus lectors.

En aquesta aventura se’ns presenten poc a poc i a foc ben lent un home i una dona que semblen estar destinats, tot i ser pols oposats. Potser l’únic que tenen en comú són l’un per l’altre i l’amor que es professen i el que aquest fet desembocarà.

Una fugida a la que es veuran obligats, on valors com l’amistat i l’amor quedaran oberts a debat, així com les noves maneres que tenim tots plegats de comunicar-nos i l’evolució del nostre temps.

De què fugen? Podran escapar o els problemes els perseguiran? 

Una forta introspecció a la que ens convida a pensar sobre els rols que adquirim a la societat i dins la família, pares i fills que no es trien i han d’entendre’s, parelles que potser no estan fetes per afrontar les adversitats que el destí els té preparades.

Gràcies a labutxaca, podem tornar a citar-nos amb un dels escriptors més influents i guardonats del panorama actual. 

Premis com el Creixells per “Els jugadors de whist” i el premi Mercè Rodoreda per “El poeta i d’altres contes” avalen una ploma que carrega d’històries fabuloses amb un rerefons de realitat combinat en la mesura justa esdevenint cada una de les seves obres un imprescindible per a qualsevol llibreria o tauleta de nit.

Si em feu cas, endinseu-vos a traspassar els dies de frontera i a fer-vos amics de l’autor, un home que demostra la gran persona que s’amaga rere l’escriptor.

Crec que és el llibre ideal per regalar, una aposta segura, per a tots els públics i de qualitat.

La frontera és propera. La travessem?