dijous, 20 de setembre del 2018

No deixis mai de mirar al cel


Per Àngela Sánchez Vicente


Sota el títol No deixis mai de mirar al cel trobem una novel·la que ens traurà la son, que ens farà pensar com a autèntics detectius i que és un gran tribut als grans autors del gènere negre per la gran qualitat narrativa del seu autor.

És molt difícil avui en dia trobar una bona novel·la negre i no és perquè no n’hi hagin sinó per la constant que impera d’autors del nord d’Europa o dels grans noms de best sellers americans.

Molts cops aquestes novel·les que tan ràpidament es fan fenomen de vendes acaben sent totes iguals o tallades pel mateix patró doncs compleixen els requisits que la societat lectora demana.

Això no passa amb la ploma d’en Miquel Esteve, ell des de l’amor a la literatura i als grans autors que han marcat el gènere ens ofereix una novel·la que fuig dels clixés i que s’emmarca en el classicisme passat pel sedàs de la qualitat.

A l’albada, un treballador de la municipalitat troba el cadàver d’una dona jove asseguda a la plaça d’Adrià, amb les mans entre les cames i amb un paperot a la boca que resa “No deixis mai de mirar el cel”. 

L’Adolf, un inspector dels Mossos d’Esquadra ben particular enseguida ho lliga amb la targeta que ella duia a sobre d’una agència matrimonial però... Està en lo cert? Serà un cas ràpid i fàcil de resoldre o li complicaran la vida?

Aquest jove Mosso té el somni d’atrapar a un assassí o fer alguna proesa per tal que el seu nom destaqui en el cos, ell no és un Mosso més, ell vol deixar un llegat i tenir un reconeixement per a la seva tasca.

Ajudat de l’Ester aniran descobrint els paranys d’aquest cas i apropant-se cada cop més al responsable d’aquest fatídic succés.

Aquesta obra té a favor la contextualització a la ciutat de Barcelona i uns protagonistes que tenen una ment crítica molt desenvolupada.

Aconseguirà aquest jove trobar a l’assassí de l’Imma?

Només llegint aquesta aposta que ens ofereix Columna ho podreu descobrir!

És una obra molt complerta i punyent amb la societat actua: la manera de relacionar-nos, les noves tecnologies, els valors que imperen... és realment una joia!

Reflexió, passió, virtut! 

És una novel·la negra trepidant amb l’acció ràpida i molt ben teixida! Us enganxarà des de les primeres planes. Aquí us deixem un breu tast!