dilluns, 25 de novembre del 2019

El meu primer hortet


Per Àngela Sánchez Vicente

Teniu algun nano enamorat de la natura? Teniu algun petit ecologista a casa?

Si sou amants de la vida eco i natural i voleu que els menuts s’integrin a la horticultura us portem la guia definitiva!

A El meu primer hortet els menuts de casa trobaran la guia indispensable per veure com el seu petit hort urbà va creixent i alhora va enriquint els seus coneixements, els seus valors i el seu propi projecte.

D’una manera molt directa i didàctica, Emmanuelle Kécir-Lepetit ha articulat aquesta guia per tal que puguin aprendre les eines i els materials, la preparació de l’hort, el cicle de les estacions, muntar un enreixat, els tipus de sembrats i plantacions, les diferencies entre sembrar i plantar, el cultiu amb plaçons, el manteniment de l’hort, el que hi poden plantar, com ajuntar o separar verdures, els insectes que ajuden i els que no...

Realment desprès de llegir-lo veiem con a l’àmbit domèstic encara que sigui en un espai reduït els infants poden veure créixer les seves pròpies herbes aromàtiques i verdures.

Hàbits com el reg, la sembra, la recol·lecció i el tenir cura del hort els ajuda a la conscienciació de la pròpia tasca i de la responsabilitat adquirida.

El temps d’espera entre la sembra de la llavor i la recollida del fruit els ajuda a treballar la paciència i a valorar el producte final com a premi.

La pròpia contemplació de la natura els fa còmplices de la pròpia feina de la natura i del planeta i de la responsabilitat que tenim de cuidar-lo.

Els menuts n’extrauran molt més que el que han sembrat! 

Productes, valors, entreteniment, responsabilitat, hàbits, tenir cura del planeta!

De la mà de Cossetània Edicions podem engrescar als menuts a crear el seu propi hort i a adquirir coneixements tècnics sobre el tema.

Engrescador oi?

No ho dubteu massa i fullegeu-lo! Us encantarà!