dilluns, 20 d’abril del 2015

Per Sant Jordi innocència i una rosa multicolor (2015)



Els colors de l’arc de Sant Martí  és un fenomen òptic que consisteix a fer visibles, al cel, tots els colors de l'espectre de la llum. Sovint s'ha interpretat com un pont entre el cel i la Terra, així apareix en diverses mitologies (la deessa grega Iris, la serp irisada australiana, l'Indra hindú...).



Res millor per representar allò que no es veu a primer cop d’ull i que la innocència dels infants que ho atrapa al vol.


Sant Jordi i el drac és el títol més adient per la jornada de la col·lecció d'en Patufet que ens ofereix l'editorial Cossetània, on en Roger Roig i l’Hugo Prades ens tornen a alegrar amb un nou volum del costumari català presentat pel nostre amic.

De manera àgil i entretinguda per nens i adults ens presenta la llegenda en que el drac d’un petit poble es va quedar un dia sense menjar i varen fer un sorteig amb tots els noms dels habitants de la regió per tal d’esdevenir l’àpat principal de la fera.

Novament gaudim d’una tradició de les terres catalanes per explicar als menuts i que esdevé eina didàctica per informar-los de la llegenda i el perquè de les parades de roses i la posterior relació amb el món literari i l’intercanvi de regals. (a partir de 3 anys)



El llibre i la rosa és el darrer títol del nostre bon amic Geronimo Stilton que ens presenta Estrella Polar. Un perfum de primavera omplia l'aire: un ventet lleuger em pessigollejava el morro, el sol brillava, una parella de coloms festejava a l'ampit de la finestra del meu despatx i jo... jo sospirava pensant en una misteriosa rosegadora de qui estava completament i perdudament enamorat! Havia de trobar una manera de poder-me distreure'm una mica...
Per sort, la meva germana Tea em va portar a la ciutat més alegre del món, Barcelona, a la descoberta de l'extraràtica Festa del Llibre i de la Rosa: la Diada de Sant Jordi! QUI ÉS GERONIMO STILTON? Sóc jo! Sóc un ratolí més aviat distret, amb el cap als núvols... Dirigeixo un diari, però la meva autèntica passió és escriure. 

Aquí a Ratalona, a l'Illa dels Ratolins, els meus llibres són tots rat-sellers. Però què em dieu? Que no els coneixeu? Són històries per riure, més tendres que la mozzarella, més gustoses que el manxego, amb més sabor que el cabrales... Són històries per llepar-se'n els bigotis, paraula de Geronimo Stilton!


Sis cors a l’altra banda del mirall és la darrera novel·la d’en Josep Sampere, un autor que ja ha tingut un gran èxit gràcies a la seva sèrie de traduccions de la Molly Moon i El capità calçotets.

En aquesta aventura misteriosa ens trobarem amb un mag misteriós i una nena diabòlica a l’altre banda del mirall. No pots escapar... ella sap com trobar-te!
Les peripècies en primera persona per tal d’escapar de la Muriel s’enredaran en una espiral sense fi tramant una aventura que atrapa sense igual fins a un final que esdevé una gran sorpresa i deixa als lectors amb molt bon gust de boca.

De la mà de Cruïlla i la seva aposta per les bones lletres els nanos disposen d’una historia que pot semblar de por o misteriosa però que segueix essent juvenil tot i que dista de la llunyania de les histories i els clixés habituals.


Gracias a la Editorial Duomo, podemos encontrar en todas las librerías la nueva edición de una colección sobre Snoopy a todo color. Unos libros de historietas muy cuidados y a un precio muy ajustado.
Los míticos personajes de Charles M. Schulz regresan a las librerías: Carlitos y su carácter obstinado; Lucy con su pesimismo peculiar; y Snoopy, con la imaginación que lo hizo conquistar la luna desde el techo de su casa. 
Las emblemáticas tiras cómicas, llenas de agudeza y diversión, por primera vez a todo color. Publicadas en más de 2.600 periódicos a lo largo de 50 años, se han convertido en iconos universales.


Estrella Polar ens presenta els germans Monday i May viuen a Pepperstone, Texas, un paisatge ple de cactus i vaques. Tots dos van a l’Institut Libertonia, i els seus pares, en Lou i la Dana Ocean, són dos hippies inventors d’aparells ecològics i beuratges naturals.

Entre les seves aventures més esbojarrades han de fer front a les maldats d’un multimilionari excèntric i a un malvat poca-solta, el xèrif Myflower.

Una sèrie Lillian Wallaby i il·lustracions de Sergi Càmara



Dracàleg. Un catàleg de dracs i dragones de Raquel Gu és la aposta que us proposem d’Ediciones B, en el seu segell B de Blok.

Vols passar una bona estona? Obre aquest llibre de dracs i dragones!
Hi trobaràs al drac de la llacuna que mira la lluna, al drac que guarda els somnis en un pot, a un drac que va aprendre anar en bicicleta... 

Una singular col·lecció d’aquestes criatures gegantesques que agraden igualment a petits i grans.   

Las flores no sangran



Una vez más nos cae en las manos una novela negra y ya por la portadas podemos pensar en esas novelas donde el color aparece poco y la elegante oscuridad es la absoluta protagonista pero en Las flores no sangran veremos que hay muchas maneras de hacer una buena novela de misterio y detectivesca sin tener que caer en los clichés trillados de siempre.

De la pluma de Alexis Ravelo parece que solo pueden salir éxitos, os podemos prometer que esta novela es altamente adictiva y genera nuevos enigmas con cada giro que da. Un sinfín de preguntas que se responden de una manera sutil, progresiva e innovadora que le dan ese sello de calidad particular del autor.

En esta novela en concreto nos situamos en Gran Canaria en el tiempo actual. Os dejo con el primer párrafo de la contraportada que habla por sí solo: “Si alguien decidiera crear una lista de crímenes idiotas, un secuestro exprés en una isla solo figuraría después de un atraco a una comisaría o a un banco de semen, de ahí que constituya sin duda la fechoría más absurda del mundo.”

Pues sí, esta novela puede parecer bizarra pero los protagonistas son fenomenales y extraordinarios dentro de su excentricidad y nos mostraran un mundo de claros y oscuros que nos dará mucho que pensar.

Lógicamente no les saldrá bien y las cosas se irán enmarañando como una bola de nieve que cae por la ladera de una montaña, cada vez es más grande y coge más fuerza para acabar con una grandísima y sorprendente conclusión.

El cómo y por qué también lo hallareis en la novela que nos abre los ojos a una revisión sobre el género en sí. 

Podemos pasar de un momento de máxima tensión a una risa desorbitada que no sospechábamos pero es que está dotada de tantos matices, colores y unos protagonistas tan trabajados que es imposible no llegar a sentir que estás dentro de ese ambiente que huele a la sal del mar, al licor y nos deja la piel húmeda de sentir los altibajos de los protagonistas.

Un altibajo emocional que los transforma para siempre y ellos mismos se sorprenderán de cómo puede haberles afectado aquello que tanto habían planeado.

Una joya que gracias a la gentileza de Alrevés podemos saborear al ritmo que marcan las paginas a la vez que nos embriagamos del carácter y el día a día en las islas soleadas.

¿Os animáis a hacer un viaje? Os invitamos a que descubráis todos los enigmas y que vayáis al encuentro de unos personajes sin igual.