diumenge, 10 de novembre del 2019

Venjaré la teva mort


Ens retrobem amb les bones lletres de Carme Riera i us garanteixo que aquesta darrera novel·la us encisarà.

Les seves obres “Te deix, amor, la mar com a penyora”, “Dins el darrer blau”, “Cap al cel obert”, “La meitat de l’ànima”, “L’estiu de l’anglès”, “Amb ulls americans”, “Natura quasi morta” i “Temps d’innocència” tenen totes el seu segell particular de qualitat i de garantia de que passarem una bona estona i que ens canviarà la manera de veure el món.

¿Què es la literatura si no ens provoca canvis o ens convida a reflexionar?

Premis com el Josep Pla, el Nacional de Narrativa, el Crexells, la Lletra d’Or , el Premi Sant Jordi i el Premi Nacional de Cultura avalen la seva qualitat autoral a més de ser escollida membre de la Real Academia Española l’any 2012.

Però ella no s’adorm als llorers i sempre treballa durament per entregar a les seves novel·les el millor d’ella mateixa.

Això passa a Venjaré la teva mort, una obra que m’ha sobtat i m’ha encisat pel seu ritme i el profund sentiment reflexiu de la protagonista.

L’ex-detectiu Elena Martínez viu torturada pel seu passat doncs en un cas va condemnar a dues persones innocents impulsada pels sentiments i un cert ànim de fer justícia.

A l’any 2010 un home de negocis desapareix i ens mostra una gran investigació centrada a Barcelona però mirant cap a tot Catalunya. Sempre s’ha de començar a sospitar i  investigar des de ben a prop però...

És una novel·la negra molt àcida, amb molta carrega sentimental i amb tocs molt enginyosos que ens conviden a ser detectius amb ella.

Pot el passat fer que el present sigui una tortura que ens impedeixi veure el futur?

Com pot arreglar el seus actes l’Elena?

Per sort, gràcies a labutxaca tenim entre mans totes les respostes en una obra que farà les vostres delícies aquesta tardor alhora que ens retroba amb una de les grans dames de les lletres catalanes.

Podreu eludir la cita?

Vinga, l’Elena, els seus dubtes i la seva culpa us esperen!

Es una manera excepcional de completar la biblioteca de la Carme Riera o per descobrir-la!