dilluns, 10 d’agost del 2020

El Patufet


Per Àngela Sánchez Vicente

Patim, patam, patum
homes i dones del cap dret
Patim, patam, patum
No trepitgeu al Patufet!

De nou rebem amb un retruc de tambors i amb tota la nostra alegria la visita del nostre amic El Patufet.


Amb la seva gentilesa, el seu caràcter tan aventurer, dispost i bon jan s’embarca aquest cop en l’aventura que l’ha fet esdevenir una icona de la cultura catalana. 

Avui aquest petit vailet ens presenta el seu conte explicat per als menuts de la casa.

A El Patufet per als més petits podreu gaudir del conte de sempre amb una gran riquesa estilística i gairebé poètica a l’hora de triar les paraules i unes il·lustracions que copsen el significat del conte tradicional i a més li afegeixen molta informació per tal que juguin i aprenguin acompanyats d’algun adult o despertant la seva curiositat.

Aquest conte que es presenta en un format més petit i amb lletra majúscula facilita moltíssim l’accés a la lectura dels més menuts de la casa i alhora completa la col·lecció dels nanos una mica més grans al ser el conte inicial i la llavor de totes les aventures que han anat descobrint de la mà del costumari català de festes i tradicions que els acosten els seus autors Roger Roig i Hugo Prades.

Realment m’ha agradat molt redescobrir-lo i entretenir-mer en els detalls de les il·lustracions ja que sovint descobrim aquest conte gràcies a la tradició oral i no disposem d’altre eina que la imaginació per fer-nos la nostra història però realment és un conte tradicional català que ara pot estar a totes les llibreries dels nostres infants.

Ens hem de preocupar sempre per tal d’oferir als petits de la casa contes i obres literàries que els agradin i no siguin buides ni depenguin de sèries televisives o jocs i aquest gran conte i tot el costumari és una eina que per nosaltres és de les millors que avui en dia es pot trobar en el catàleg de les lletres catalanes.

De maneres subtil, periòdica, amena i amb un fil conductor van ampliant la col·lecció i esperen les properes entregues.

És una gran aposta que ens apropa Cossetània Edicions i que en una època en que les sortides estan més limitades i que el curs escolar s’entreveu complicat és una gran eina per tal que es distreguin i aprenguin.

Voleu conèixer al Patufet?

Vinga va! Ell us espera!