“Hem de buscar algú amb qui
menjar i beure abans que buscar alguna cosa per menjar i beure, perquè menjar
sol és portar la vida d’un lleó o d’un llop”
Epicur de Samos
341 A.C. – 270 A.C.
Avui ens plau presentar-vos Sa i català una de les darreres incorporacions
a la secció de gastronomia que va més enllà d’un simple llibre de receptes: és
tota una declaració d’intencions!
En aquest volum se’ns presenten els Aliments naturals made in Catalonia i les
seves millors receptes, primer coneixem les matèries primeres de proximitat
amb les que podem treballar i en adonem de l’alt poder que exerceixen sobre el
nostre cos i la nostra salut i més endavant un grapat de receptes ens fan la
boca aigua recordant-nos que la taula i sobretaula també són patrimoni i signes
identitaris de cada territori.
L’autor, l’Albert Call, ens parla com si fos un amic i des de la seva
proximitat ens mostra una cuina a l’abast de tots.
Vivim immersos en la modernitat gastronòmica, en el
foodporn, en un món tecnològic on les fotos d’allò que mengem són subjecte
d’admiració però… què hi ha al darrera de la nova cuina?
Res de res, allò més tradicional i els aliments més
purs són aquells més saborosos i que guariran la nostra salut per molts i molts
anys!
Acompanyat i
adreçat pel pròleg
de la gran xef Carme Ruscalleda ens submergim en una reflexió sobre la identitat
territorial, la riquesa gastronòmica i el plaer de cuinar i de menjar.
De la mà d’Ara
llibres tenim
una enciclopèdia ben completa sobre els productes de la terra i tots els
beneficis que en podem treure. Un llibre atractiu, amb il·lustracions, ben
endreçat i molt útil per a les cuines més novells.
Gaudiu
amb el menjar? El vostre pecat és la gula?
Doncs
llavors heu de paladejar aquesta obra agradable a la vista i als paladars!