dilluns, 27 d’agost del 2018

Compta amb mi


Per Àngela Sánchez Vicente


Avui us presentem l’obra poètica Compta amb mi en la que trobarem Trenta-dues mostres d’amistat.

Realment és una obra complerta, amb un sentit i un fil conductor únic, de format petit i amb un gran treball d’imatge i d’elecció de tipografies de lletres.

No és una tasca d’agafar una trentena de poemes o versos que parlin de l’amistat i posar-los un rere l’altre, no... És una obra complerta i una oda a l’amistat a través del temps, del gènere, de la naturalesa humana i de les societats.

Quan us diem que perdura en el temps és pel fet que en Jaume Subirana que s’ha encarregat d’aquesta gran i acurada selecció ens presenta textos des de Ciceró (106 a.C) fins a la incomparable Joana Raspall (1913-2013) passant per Jacint Verdaguer, Antonio Machado, Joan Salvat-Papasseit, Robert Louis Stevenson, Wang Wei, Lao Tse, Ramon Llull, Horaci o Maria Àngels Anglada. 

Com veieu des d’èpoques ben llunyanes al nostre temps podem veure el valor de l’amistat, també a través dels autors la podem valorar des de la veu masculina i la femenina i des d’escriptors de la nostra terra i d’altres de terres llunyanes.

Al tancar el llibre i reflexionar veiem com l’amistat és un tresor únic que ha perdurat en el temps i el seu valor de creixement personal es mantén intacte.

Les il·lustracions acompanyades de text emfatitzen l’extracte dels poemes, li atorguen bellesa i ens ajuden a identificar-nos-hi.

Un amic és aquell que ens ensenya i ens acompanya en el camí de la vida, és qui ens dóna ales i confia en els nostres somnis.

Un amic és el camí, la llum, el cor, els sentiments... És una germanor estranya i gairebé incomprensible. 

Un amic és un confident, una persona en la que podem confiar els nostres dimonis i ens segueix valorant pel que som i podem arribar a ser.

Ja ho deien els antics: “Qui té un amic té un tresor”.

Suposo que al llegir aquesta breu ressenya us ha vingut un nom al cap, si, el del vostre amic o amiga i crec que gràcies a l’aposta de Columna per aquesta obra tan seleccionada teniu la oportunitat de regalar-li i demostrar-li tot el que significa per vosaltres.

Potser heu passat les vacances separats i és un gran regal de retrobament.

Apte per a totes les edats ja que en Jaume Subirana ens ajuda a contextualitzar cada autor, així que sigueu adults o adolescents no teniu excusa.

Vinga va! Aneu cap a les llibreries! Nosaltres un deixem amb un tast!