dimarts, 14 de setembre del 2021

La vida autèntica

Per Ángela Sánchez Vicente

Sempre ens ha agradat molt iniciar el mes de setembre amb recomanacions literàries molt potents per tal d’encarar la rutina familiar i la tornada al treball amb un bon llibre a prop per dedicar-nos moments necessaris de desconnexió.

Aquest cop us recomanem un llibre en concret i, per si us agrada tant com ens ha agradat a nosaltres, us posem a l’abast els títols més destacats de la Montse Barderi.

Ens va encisar i ens va deixar sense paraules amb obres anteriors com “Camí d’anada i tornada”, “Dones úniques. Dones d’aquí que no podràs oblidar”, “La memòria de l’aigua” i “Manual d’amor aristotèlic per a dones del segle XXI”.

Sempre amb una prosa treballada i amb una base realista i molt didàctica destaca pel seu poder de comunicació i els seus ideals.

Amb la obra que avui us recomanen, La vida autèntica, ens ha tornat a demostrar la seva grandesa.

En aquesta obra sensible, evocadora, romàntica i amb l’amor com a eix central ens porta a infinites reflexions sobre el món en el que vivim i la manera que tenim, de relacionar-nos i comunicar-nos.

Ja de nen, l’Oliver Bou destacava per el seu talent a l’hora d’escriure cartes d’amor per als seus companys de classe i a l’actualitat és un prestigiós escriptor que a la seva cinquantena destaca en el gènere negre i com a columnista.

Un dels seus amics, en Pere li demana que escrigui mig centenar de cartes per caçar el cor de la Roxana.

En Pere està tremendament i profundament enamorat de la Roxana però ella no és pas una dona fàcil que amb dues paraules tendres canviarà el seu món.

El seu cor és més aviat una fortalesa en la que entrar-hi o fer-s’hi un lloc és una feina molt dura i cansada.

Ella creu el que vol i és capaç d’auto convèncer-se d’allò que li interessa i li és còmode per la seva vida fins que la pròpia vida sigui qui la posi a prova a ella.

Podrà sostenir la Roxana el cor sota pany i clau? Es tanca en si mateixa en defensa pròpia? Què li ha passat a la vida per rebutjar sentiments?

Podrà en Pere enamorar-la? Li cal realment recórrer a les cartes del seu amic?

Tots aquests interrogants es donen cita a l’obra que ens ofereix Columna.

Una obra essencial que planteja els fonaments de la naturalesa humana i dels sentiments més purs.

La deixareu escapar?

És un autèntic tresor que us espera a les llibreries!