divendres, 29 de juny del 2018

Dies que duraran anys


Per a tots els catalans l’1 d’Octubre mai més serà el mateix i per tal de tenir-ne un testimoni tangible més enllà de l’emocional cal fer una clara menció a l’obra Dies que duraran anys.

Aquest llibre de fotografies carregades de sentiments, emocions, crits silenciosos i silencis ensordidors a càrrec d’en Jordi Borràs ens serveix com a memòria catalana d’un dia que passarà a la història i alhora com una gran eina didàctica sobre els batecs del procés.

Amb textos d’Anna Ballbona, Jenn Díaz, Marina Espasa, Natza Farré, Albert Forns, Raül Garrigasait, Jordi Lara, Adrià Pujol, Gemma Ruiz i Joan Todó expressant allò viscut amb incredulitat, incertesa, repressió i recerca de llibertat són una guia crucial d’una part de la història de Catalunya que ja serà part de la història mundial. 

És el llibre perfecte per les properes generacions doncs l’autor ha captat a través de la seva lent sentiments, emocions, pau i sensacions que hem viscut en primera persona i els ha transformat en memòria col·lectiva d’uns dies tortuosos per a tot el poble català.

Amb imatges de Sergi Alcázar, Oriol Clavera, Ramón Costa, Sira Esclasans, Ramón Ferrandis, Albert Garcia, Santi Iglesias, Miriam Lázaro, Carles Palacio i Carles Ribas per acabar d’arrodonir una obra perfecta, acabem de copsar la intensitat dels dies que van ajuntar a masses i en que Catalunya es va aixecar a cridar pels seus drets d’una manera pacifica i ordenada.

El preu de la llibertat és elevat, encara potser no el sabem ben bé però el que si que sabem és el decurs d’uns dies que seran la clau de la història moderna catalana.

De la mà d’Ara llibres teniu entre mans un llibre essencial que esdevindrà un àlbum universal.
© Jordi Borràs

Tots teníem un mateix sentiment...

Com explicarem tan convulsa jornada a les properes generacions? 

Amb aquesta obra excepcionalment bonica, treballada i seleccionada fem un tribut a un dia clau per ser explicat, entès i una manera de recordar-lo.

Tots en tenim anècdotes però en Jordi Borràs ha sabut conduir els fets, ordenar-los, donar-los sentit i humanitzar-los.

Un llibre amb vida pròpia que va immortalitzant nous moments que duraran anys a la nostra memòria.

No us el podeu perdre!