dimarts, 21 d’octubre de 2014

ELLESLa gran i aclamada Katherine Pancol torna a les llibreries amb una trilogia molt femenina i després dels seus èxits de critica i públic com “Els ulls grocs dels cocodrils”, “El vals lent de les tortugues” i “Els esquirols de Central Park estan tristos els dilluns” estem segurs que més d’un ja l’espera.


A la trilogia dels animals ja ens va mostrar a través de les seccions de l’historia la relació entre dues germanes desenvolupant unes descripcions emocionals que l’han anat enriquint i han desenvocat d’alguna manera al que ara tenim entre mans.

Us diem que és femenina doncs ens narra el món des de la dóna i el punt de vista d’aquestes davant la quotidianitat mostrant que som un gènere fort, tenaç, valent i molt constant en el canvi que estem generant en un món governat per pantalons.

La trilogia comença amb Elles 1, on se’ns presenten a les principals dones que formaran el planter emocional en el que es balancejarà l’obra. Dones maltractades que volen veure el bri d’esperança, dones que en un món d’homes volen la igualtat, dones despreocupades, alegres, que es superen i s’ajuden dia a dia amb l’única finalitat de ser felices i autosuficients.


No us desvetllarem si acaben soles o amb parella, essent mediocres o triomfant però confieu en la ploma majestuosa de l’autora i sucumbiu al segon volum.

A Elles 2, podem veure com les dones amaguen les seves llàgrimes sota la careta de la superació i encara que portin les butxaques plenes de pors i inseguretats surten al carrer amb el seu millor somriure i amb l’actitud segura que només poden donar unes bones sabates de taló i un toc de rímel a les pestanyes per superar totes les burles de les veus inútils..
Sembla que cada cop tenen més clara la seva finalitat al món i amb l’ajuda de totes elles ho aconsegueixen dia a dia.

Hi trobareu vells amics i d’altres que coneixereu però l’essència d’elles és com l’estela d’un bon perfum que seguirà properament a Elles 3.

Fins on hem llegit podem dir que el públic femení surt reflectit amb una minuciositat màgica alhora que ens anima a tots a ser somiadors i a lluitar per els nostres somnis. A vegades s’ha de caure molt a baix per poder començar a trepar però no hi ha res impossible si hi ha voluntat de canvi.

Quin és el veritable poder de les dones?

Vinga, inicieu aquesta tardor amb aquesta trilogia que us ofereix Empúries en català i La Esfera en castellà, no us penedireu de conèixer unes ànimes inquietes, que passaran de ser invisibles insectes a brillants papallones!


 No serà que tot el que fa el gènere masculí es en el fons per cridar l’atenció de les dones? En aquest aspecte els guanyem d’avant mà doncs les nostres respostes sempre són enigmes inesperats! A més els fem creure que la decisió o idea brillant ha sortit del seu crèdul cervellet!

El poder de les dones neix al seu cor, a la seva intuïció, al seu instint de protecció... El poder de les dones rau en la seva capacitat infinita d’entregar amor i vida.

Dones, vinga! Cap a les llibreries!