dimarts, 11 de juny del 2013

Atrapada



Atrapada és l’última incorporació de l’Editorial Debols¡llo a la seva llarga llista de títols rescatats de Nora Roberts, una autora que vaig descobrir fa poc i que no puc de deixar de llegir, no és gens d’estranyar que cada nou títol seu aparegui ràpidament entre els bestseller més venuts tant als E.U.A. com al Regne Unit.

El primer que m’agradaria puntualitzar, i que personalment em genera una mica de malestar, és l’encasellament d’aquesta autora com a escriptora de novel·la romàntica, ja que en totes les que he llegit, aquest aspecte no deixa de ser un fil de la novel·la que s’entrellaça amb molts d’altres, amb excepcions i mai millor dit. Intentaré demostrar-vos-ho.

A Atrapada, l’autora ens trasllada a Washington, ciutat on viu la Kathleen, una dona que s’acaba de separar i que vol aconseguir la custodia del seu fill. Treballa de mestra i es treu un sobresou en un telèfon de línia calenta. La Kathleen viu sola fins que rep la visita de la seva germana petita, la Grace, una dona alegre, esbojarrada, autora de llibres de misteri i amb un compte corrent molt envejable. Una nit quan la Grace torna a casa després d’haver sortit a sopar amb el seu veí, es troba la seva germana brutalment assassinada.

La Grace farà el que calgui, fins i tot ser l’esquer de la policia per fer justícia. Els policies al cas són l’Ed, casualment el seu veí, i en Ben. Qui volia matar la Kathleen? Per quin motiu? Serà la única mort?, moltes preguntes sorgeixen a l’aire i mica en mica aniran trobant resposta.

L’autora aprofundeix en les tasques policials i embolica la troca amb les argúcies i perspicàcies que es generen en campanyes polítiques americanes, en la soledat que acompanya a homes a buscar caliu en una veu al telèfon, en la necessitat de continuar, de tancar ferides i recuperar el sentir-se viu després d’una gran desgràcia.

Seguiu pensant que només és novel·la romàntica?

Els llibre de Nora Roberts enganxen de mala manera, els descobreixes per casualitat i acabes buscant el títol que et manca o la seva última novetat, si us ha agradat aquesta temàtica policial, us recomano “Polos Opuestos” publicada per Random o “Emboscada” publicada per Debols¡llo. Descobrireu que una novel·la us porta a la següent. 

Com no vull ser injusta, també reconec que hi ha sagues o trilogies més romàntiques que d’altres i per si us agrada més una novel·la molt rosa us recomano la saga “Cuatro Bodas” publicada primer a Plaza&Janés i també la podreu trobar a Debols¡llo.

Nora Roberts és una autora amb una prosa dinàmica, que gaudeix envolcallant al lector d’un paisatge molt ben definit i amb uns personatges profunds, amb cos i caràcter. Rica en detalls i descripcions, l’autora aconsegueix plasmar una historia que al cap del temps pot ser rescatada de la nostra biblioteca i descobrir petits detalls que se’ns havien escapat d les mans.

Voleu un bon crim, un secret, un misteri i un xic de passió? Nora Roberts us està esperant.