diumenge, 17 de desembre del 2017

Guia de Tions de Catalunya



Els nostres grans amics de Cossetània Edicions ens presenten un títol que no podria ser més indicat per aquestes dates.

En una edició de tapa dura i un paper d’alta qualitat tenim la Guia de Tions de Catalunya, una guia on els més menut de la casa coneixeran en Max Palmerius, un antropòleg que ha viscut en els llocs més remots del món i que tip de no trobar un lloc còmode es posarà en contacte amb el gran matemàtic Frederich Inche.

Un es troba a Sud-àfrica i l’altre a l’Àrtic, així que decideixen trobar-se en un punt mig, que casualment és en un poblet de Catalunya. Allà intentaran trobar el millor lloc per viure, fins que un dia apareix un Tió a casa seva.

Els nens del poble els explicaran que si li donen galetes i el cuiden al cap d’un dies el Tió el cagarà llaminadures i regals. Primer no s’ho creuen, però com són científics ho fan per comprovar-ho ells mateixos.

Després d’aquesta gran descoberta crearan el CET (Centre d’Estudis Tionils). En aquesta guia podreu visitar el centre i conèixer les varietats més importants dels tions, on els podeu trobar i les seves característiques.

A doble plana i a tot color coneixereu els Socus Simplus, els tions més antics, els Socus cilindricus, que rodolen pel bosc, el Barretinae, el pixapí dels tions, el Potallargus, amb potes llargues per no quedar atrapat al bosc, el Butanus una espècie amb mal geni, el Geparutus, molt simpàtic i presumit, l’Escanyatis, el més petit i prim de tots, i el Tionot que per les seva mesura deu ser de l’època dels dinosaures.

Tots ells viuen a casa nostre i durant una temporada conviuen a la casa dels humans per gaudir de la companyia de la mainada, de bones galetes i com a agraïment els deixa regalets.

Un volum molt acurat de la mà de Martí Garrancho Rico i Ton Lloret Ortínez. Amb il·lustracions a doble plana i lletra gran i clara per a primers lectors.

Ideal per compartir en família i convertir-se en uns autèntics rastrejadors de tions.

Us deixo les seves primeres planes on hi trobareu un joc on haureu de buscar els tions que s’amaguen al bosc.

Bon Nadal i cuideu del vostre Tió, segur que li agradarà que li expliqueu coses dels seus amics dels bosc.