La gastronomia és l'art i
tècnica de preparar els aliments per tal que siguin més nutritius, més
agradables de menjar, així com més atractius i desitjables.
Per aquells que
gaudeixen del paladar us proposem:
Os presentamos una propuesta muy dulce, sabrosa y muy
atractiva. Es una oda para los golosos y amantes de la repostería.
En Tartas y Pasteles encontraréis 50 deliciosas recetas de repostería casera que
os hará ser los reyes y reinas de casa y los mejores anfitriones.
Estamos en una
época en que a todos nos gusta cuidarnos y la verdad es que los dulces o las
propuestas industriales además de estar muy vistas no son la mejor propuesta ya
que hay demasiados azúcares, conservantes y aditivos.
¿Qué mejor que
volver a la cocina de nuestras abuelas y rescatar esas tartas que perfumaban
toda la casa?
Si algo bueno
tienen estos días es que poco a poco la gente va concienciándose de la cocina
sana, de volver a encontrarle el gusto a la cocina y comprender que esta no
tiene por qué ser aburrida o limitada.
Un libro muy
bien estructurado que empieza de cero explicándonos los ingredientes básicos
que necesitaremos, los utensilios y para qué sirven, las masas principales que
elaboraremos y los rellenos y coberturas más usuales.
Estos puntos
sumados a las recetas y a lo que podemos ir aprendiendo y jugando podemos
obtener muchísimas recetas nuevas.
Las recetas
están detalladas, paso a paso e ilustradas con fotografías de altísima calidad.
Encuadernado en
un formato precioso y con un papel satinado que aumenta la calidad visual se
enmarca en la colección Espacio Vintage que nos ofrece Amat Editorial.
Marc Casabosch ens presenta de la mà d’ Ara llibres una edició enriquida d’Un hort per ser feliç.
Vols convertir casa teva en
un autèntic jardí comestible? Tant és l’espai que tinguis i on visquis! Enciams
als balcons, tomàquets als terrats, carabasses al jardí i maduixots al pati del
darrere. Horts urbans, horts familiars i horts a les escoles.
En aquesta edició ampliada hi trobaràs un calendari de l'hort mes a mes, calendaris de sembra i de plantació per zones, perquè no és el mateix fer un hort en un clima com el de Barcelona que fer-lo als Pirineus, i una guia pràctica d’adreces i de recursos útils perquè trobis tot allò que necessites.
En aquesta edició ampliada hi trobaràs un calendari de l'hort mes a mes, calendaris de sembra i de plantació per zones, perquè no és el mateix fer un hort en un clima com el de Barcelona que fer-lo als Pirineus, i una guia pràctica d’adreces i de recursos útils perquè trobis tot allò que necessites.
Els millors tomàquets del
món, els que cultivaràs amb les teves mans, t’estan esperant!
En la tercera
entrega dels mini receptaris Cossetània Edicions ens presenta Ratafies.
Aquest receptari,
que trobarem a un preu molt econòmic, ens apropa als orígens, la història i
l’elaboració de la ratafia i altres licors, a partir d’una documentació
exhaustiva referent tant als Països Catalans com arreu. És, a més, un
excel·lent manual per conèixer les herbes, les espècies i les fruites útils per
fer licors, així com per a altres usos culinaris.
El mini receptari Ratafies
ens ensenya a fer licors a casa —ratafies, licors d’herbes, d’espècies i de
fruites— per convertir-nos en veritables experts. Les receptes hi són
explicades pas a pas, amb tots els ingredients. Pertanyen al repertori popular
d’arreu de les terres de parla catalana i de tot el món, amb la qual cosa farem
també un viatge fascinant al gust de cada territori.
El seu autor, Jaume
Fàbrega es professor de gastronomia a la Universitat Autònoma de Barcelona,
historiador i crític d’art, és considerat el primer escriptor gastronòmic dels
Països Catalans
Virginie Rogé i Nekane Ullán ens proposen una nova
filosofia de vida per mitja de Dietox.
Fes un reset al teu cos.
Un llibre
que t’ofereix un pla fàcil, divertit i còmode per portar un estil de vida
saludable.
Aquest no és un llibre més sobre
alimentació saludable, no repetirem tot allò que ja saps, ni et tractarem
com si fos fàcil resistir-se a les temptacions. Pecar de tant en tant és
normal (som humans!), però quan ens donem una alegria, després cal ser
responsables i hem de fer un reset al nostre cos. Dietox t’ofereix
un pla per poder compensar els excessos del cap de setmana (no som
perfectes!), per marcar l’inici d’un estil de vida saludable (el dia zero
és molt important!), per estar apunt abans d’un esdeveniment o de les
vacances (cal recarregar-se d’energia) o per perdre pes (qui no vol
treure’s de sobre algun quilet de tant en tant).
Sabem que menjar sa cada dia
sense excepcions és difícil i estressant alhora. Dietox és un pla fàcil, divertit, còmode i saludable, que
ha ajudat ja a milers de persones per tot el món a fer un reset al seu
cos. Apunta’t a un nou estil de vida que va més enllà de
l’aspecte físic.
Aquesta aposta de Amat Editorial va molt més enllà de
mostrar una dieta especifica o la importància de mantenir un cos sa per mitjà
de l’alimentació. El que en realitat se’ns proposa són petits trucs i ajudes
pel dia a dia sense oblidar que segons on ens trobem ens hem d’adaptar però que
tot té un contrapunt. Qui diu que un dia no et pots donar un caprici? Perquè
les dietes sempre acaben sent avorrides?
Cossetània Edicions ens presenta Cuina On Road, Productes i receptes del programa “El suplement” de Catalunya Ràdio.
Una de les grans passions de Pep Nogué és viatjar per tot Catalunya a la recerca de receptes noves i delicioses i productes de qualitat, com fa en El Suplement On Road. Aquest llibre, fill del programa, reuneix una miscel·lània de 55 receptes i productes de zones determinades de Catalunya.
Cadascuna de les receptes
inclou un text narratiu de Francesc
Murgadas, també integrat en El Suplement On Road, en
què s’esplaia lúdicament sobre el producte en qüestió, i també una cita de
personatges de renom relacionada amb el producte.
Hi ha receptes del safrà de
la Conca, de l’arròs de Pals, de la poma golden de Girona, de l’ostra del Delta
o dels cigrons de Prats de Rei.
Algunes de les receptes són
dels cuiners que han aparegut al programa.
Ediciones
B
nos presenta La cocina vegana de Adelle McConnell
Cien recetas variadas,
inspiradas en cocinas de todo el mundo, para disfrutar comiendo y llevar una
dieta más saludable. Un libro muy completo, con recetas inspiradoras y fáciles
de elaborar.
Adele McConnell aporta un
aspecto fresco e inspirado a los alimentos veganos, mostrando lo satisfactorio,
dinámico e innegablemente deliciosa que puede ser la cocina vegana
contemporánea. Las recetas, bellamente fotografiadas, incluyen una gran
variedad de ingredientes frescos, inspirándose en las cocinas de todo el mundo
para ayudar a crear, sin esfuerzo, comidas sanas y equilibradas.
McConnell demuestra de forma
definitiva que para comer exclusivamente productos vegetales no es necesario
sacrificar el sabor. Así, crea sus platos elegantes y deliciosos con técnicas
innovadoras e ingredientes llenos de nutrientes, incluidos cereales enteros y
fuentes de proteínas como legumbres, nueces, tempeh y tofu. Desde setas y
remolachas hasta nidos de polenta pasando por las crepes chinas con cebolla y
salsa de jengibre, estos platos tentarán por igual a quienes se inician en el
veganismo como a los veganos totalmente comprometidos.