dimecres, 19 d’abril del 2017

Per Sant Jordi paladar i una rosa de xocolata (2017)



La gastronomia és l'art i tècnica de preparar els aliments per tal que siguin més nutritius, més agradables de menjar, així com més atractius i desitjables. 



Per aquells que gaudeixen del paladar us proposem:

Os presentamos una propuesta muy dulce, sabrosa y muy atractiva. Es una oda para los golosos y amantes de la repostería.
En Tartas y Pasteles encontraréis 50 deliciosas recetas de repostería casera que os hará ser los reyes y reinas de casa y los mejores anfitriones. 

Estamos en una época en que a todos nos gusta cuidarnos y la verdad es que los dulces o las propuestas industriales además de estar muy vistas no son la mejor propuesta ya que hay demasiados azúcares, conservantes y aditivos.

¿Qué mejor que volver a la cocina de nuestras abuelas y rescatar esas tartas que perfumaban toda la casa?

Si algo bueno tienen estos días es que poco a poco la gente va concienciándose de la cocina sana, de volver a encontrarle el gusto a la cocina y comprender que esta no tiene por qué ser aburrida o limitada.

Un libro muy bien estructurado que empieza de cero explicándonos los ingredientes básicos que necesitaremos, los utensilios y para qué sirven, las masas principales que elaboraremos y los rellenos y coberturas más usuales.

Estos puntos sumados a las recetas y a lo que podemos ir aprendiendo y jugando podemos obtener muchísimas recetas nuevas.

Las recetas están detalladas, paso a paso e ilustradas con fotografías de altísima calidad.

Encuadernado en un formato precioso y con un papel satinado que aumenta la calidad visual se enmarca en la colección  Espacio Vintage que nos ofrece Amat Editorial.

Marc Casabosch ens presenta de la mà d’ Ara llibres una edició enriquida d’Un hort per ser feliç.

Vols convertir casa teva en un autèntic jardí comestible? Tant és l’espai que tinguis i on visquis! Enciams als balcons, tomàquets als terrats, carabasses al jardí i maduixots al pati del darrere. Horts urbans, horts familiars i horts a les escoles.

En aquesta edició ampliada hi trobaràs un calendari de l'hort mes a mes, calendaris de sembra i de plantació per zones, perquè no és el mateix fer un hort en un clima com el de Barcelona que fer-lo als Pirineus, i una guia pràctica d’adreces i de recursos útils perquè trobis tot allò que necessites.

Els millors tomàquets del món, els que cultivaràs amb les teves mans, t’estan esperant!


En la tercera entrega dels mini receptaris Cossetània Edicions ens presenta Ratafies

Aquest receptari, que trobarem a un preu molt econòmic, ens apropa als orígens, la història i l’elaboració de la ratafia i altres licors, a partir d’una documentació exhaustiva referent tant als Països Catalans com arreu. És, a més, un excel·lent manual per conèixer les herbes, les espècies i les fruites útils per fer licors, així com per a altres usos culinaris. 

El mini receptari Ratafies ens ensenya a fer licors a casa —ratafies, licors d’herbes, d’espècies i de fruites— per convertir-nos en veritables experts. Les receptes hi són explicades pas a pas, amb tots els ingredients. Pertanyen al repertori popular d’arreu de les terres de parla catalana i de tot el món, amb la qual cosa farem també un viatge fascinant al gust de cada territori. 

El seu autor, Jaume Fàbrega es professor de gastronomia a la Universitat Autònoma de Barcelona, historiador i crític d’art, és considerat el primer escriptor gastronòmic dels Països Catalans

Virginie Rogé i Nekane Ullán ens proposen una nova filosofia de vida per mitja de Dietox. Fes un reset al teu cos.

Un llibre que t’ofereix un pla fàcil, divertit i còmode per portar un estil de vida saludable.

Aquest no és un llibre més sobre alimentació saludable, no repetirem tot allò que ja saps, ni et tractarem com si fos fàcil resistir-se a les temptacions. Pecar de tant en tant és normal (som humans!), però quan ens donem una alegria, després cal ser responsables i hem de fer un reset al nostre cos. Dietox t’ofereix un pla per poder compensar els excessos del cap de setmana (no som perfectes!), per marcar l’inici d’un estil de vida saludable (el dia zero és molt important!), per estar apunt abans d’un esdeveniment o de les vacances (cal recarregar-se d’energia) o per perdre pes (qui no vol treure’s de sobre algun quilet de tant en tant).

Sabem que menjar sa cada dia sense excepcions és difícil i estressant alhora. Dietox és un pla fàcil, divertit, còmode i saludable, que ha ajudat ja a milers de persones per tot el món a fer un reset al seu cos. Apunta’t a un nou estil de vida que va més enllà de l’aspecte físic.

Aquesta aposta de Amat Editorial va molt més enllà de mostrar una dieta especifica o la importància de mantenir un cos sa per mitjà de l’alimentació. El que en realitat se’ns proposa són petits trucs i ajudes pel dia a dia sense oblidar que segons on ens trobem ens hem d’adaptar però que tot té un contrapunt. Qui diu que un dia no et pots donar un caprici? Perquè les dietes sempre acaben sent avorrides?

Cossetània Edicions ens presenta Cuina On Road, Productes i receptes del programa “El suplement” de Catalunya Ràdio.

Una de les grans passions de Pep Nogué és viatjar per tot Catalunya a la recerca de receptes noves i delicioses i productes de qualitat, com fa en El Suplement On Road. Aquest llibre, fill del programa, reuneix una miscel·lània de 55 receptes i productes de zones determinades de Catalunya.

Cadascuna de les receptes inclou un text narratiu de Francesc Murgadas, també integrat en El Suplement On Road, en què s’esplaia lúdicament sobre el producte en qüestió, i també una cita de personatges de renom relacionada amb el producte. 

Hi ha receptes del safrà de la Conca, de l’arròs de Pals, de la poma golden de Girona, de l’ostra del Delta o dels cigrons de Prats de Rei. 

Algunes de les receptes són dels cuiners que han aparegut al programa.


Ediciones B nos presenta La cocina vegana de Adelle McConnell

Cien recetas variadas, inspiradas en cocinas de todo el mundo, para disfrutar comiendo y llevar una dieta más saludable. Un libro muy completo, con recetas inspiradoras y fáciles de elaborar.

Adele McConnell aporta un aspecto fresco e inspirado a los alimentos veganos, mostrando lo satisfactorio, dinámico e innegablemente deliciosa que puede ser la cocina vegana contemporánea. Las recetas, bellamente fotografiadas, incluyen una gran variedad de ingredientes frescos, inspirándose en las cocinas de todo el mundo para ayudar a crear, sin esfuerzo, comidas sanas y equilibradas.

McConnell demuestra de forma definitiva que para comer exclusivamente productos vegetales no es necesario sacrificar el sabor. Así, crea sus platos elegantes y deliciosos con técnicas innovadoras e ingredientes llenos de nutrientes, incluidos cereales enteros y fuentes de proteínas como legumbres, nueces, tempeh y tofu. Desde setas y remolachas hasta nidos de polenta pasando por las crepes chinas con cebolla y salsa de jengibre, estos platos tentarán por igual a quienes se inician en el veganismo como a los veganos totalmente comprometidos.

Farishta



Sabeu aquell regust que tens quan estàs fent quelcom i saps que no arribaràs a fer-ho de la millor manera o amb les paraules més adequades?

Doncs aquesta és la sensació que tinc, asseguda aquí, davant una plana en blanc i amb moltes coses per dir de Farishta la darrera novel·la de Marc Pastor, un autor que no té límits en la seva imaginació i que s’atreveix amb qualsevol gènere que li passi per davant.

L’únic consol que em resta és el bon cor de l’autor que sabrà perdonar-me allò que no puc o no vull dir, aquesta novel·la l’heu de llegir, l’heu de viure més enllà de les seves planes i no serè jo qui us robi el passaport cap a les illes de la Polinèsia francesa.

Aquesta novel·la forma part de la seva trilogia de les illes que va començar amb “Bioko” i que esperem en breu la tercera entrega que ens portarà a Madagascar al segle XV.

Abans d’entrar en la tram m’agradaria parlar del format, tenim entre mans el dietari de la jove Farishta, un lloc on despulla la seva ànima i la seva imaginació, entre les seves planes trobem notes manuscrites, retalls de premsa, mapes, dibuixos, postals i fotografies, un munt d’elements que es complementen per donar un caire intimista i alhora mostrar-nos una trama complexa que es va creant mica en mica i que ens obligarà en més d’una ocasió a replantejar-nos allò que esperàvem descobrir i que no és el que semblava.

Encara que com a lectors no només ens calçarem les sabates de la Faristha, sinó que tindrem més informació que transformaran aquesta aventura en un thriller apassionant i increïblement fantàstic.

Diuen que cada escriptor deixa una mica d’ell mateix en les seves novel·les, en aquest cas en Marc Pastor parla de la paternitat, del sacrifici i de l’amor envers un fill i és en aquest punt on veiem el Marc més humà que ens dona pinzellades del seu propi procés d’adopció.

La nostra protagonista és una nena afgana adoptada per un oficial soviètic que al quedar orfe de nou troba una feina que sembla una gran oportunitat, partim de l’any 1993 i la companyia russa Iefremov-Strugatski la contracta per atendre les famílies riques que viuen a les illes aïllats de tots per educar als seus fills, però a mesura que passen els dies en el que semblava el paradís hi ha més ombres que clarianes, res és el que sembla i on la desconfiança tenyirà els seus dies.

Com a spoiler al amants de la ficció només us diré una paraula “crononautes”.

Amsterdam Llibres aposta per un mestre de la ploma en català, un autor coherent amb si mateix i amb el que escriu.

Només un avís, si el Doctor Who us pregunta per ell, digueu-li on és, seria una gran aventura per llegir després.