dilluns, 2 de març del 2020

Patufet. El timbaler del Bruc


Per Àngela Sánchez Vicente

Avui us presentem una nova entrega ben engrescadora de la col·lecció infantil protagonitzada per El Patufet i les tradicions catalanes.


Ja hem gaudit de les tradicions més importants i significatives de l’any, hem gaudit dels llibres de jocs i activitats, dels secrets de capitals importants i d’algun ésser important del costumari català i avui ens presenten un nou protagonista de la historia de Catalunya.

Al conte de El timbaler del Bruc els seus autors Roger Roig i Hugo Prades rescaten de la memòria col·lectiva aquest petit vailet que a cop de tambor va allunyar i derrotar a totes les tropes franceses amb el seu enginy i singularitat.

Realment sembla un bon amic del nostre trapella i imaginatiu Patufet.

L’explicació del personatge de Napoleó, les tropes i de la batalla ofereix als nanos els ingredients justos per entendre el fet històric sense entrar en altres aspectes polítics i socials que els poden embolicar i es centren en la figura curiosa i simpàtica de el timbaler.

És una gran eina per començar a picar-los amb coneixements històrics de les terres catalanes a través d’anècdotes i de fets curiosos.

Com sempre ens tenen acostumats té una dosi adequada de text i unes il·lustracions que arrodoneixen i omplen de sentit l’aventura.

A més gràcies a tan singular personatge poden veure com es poden solucionar problemes de manera diferent i creativa i aprendre del poder de l’enginy.

Un cop més Cossetània Edicions encerta de ple ampliant el costumari per excel·lència per als menuts de la casa.

Baratet, ben documentats, presentats de manera accessible per la lectura i atractiva en quan a les il·lustracions són dels contes més interessants que podeu trobar avui en dia a les llibreries. 

Per nosaltres són un valor segur.

Si heu gaudit de títols com Fem castells!, Tocats pel bolet, Temps de castanyes, Caga tió!, Els tres Reis d’Orient, Ens disfressem per carnaval, La calçotada, Sant Jordi i el drac, Fem una mona de Pasqua, La nit màgica de Sant Joan i el llarg etcètera que ja us hem recomanat no us podeu perdre la nova entrega que ens regalen els seus autors.