dilluns, 4 d’agost del 2014

Un dissabte, amb els amics



Edicions 62 ens regala una novel·la d’ Andrea Camilleri però aquesta vegada fora de la col·lecció del seu estimat Comissari Montalbano del que ja hem gaudit amb títols com La forma de l'aigua, El lladre de pastissets, El gos de terracota, La veu del violí, L'excursió a Tíndari, L'olor de la nit, Un gir decisiu, La paciència de l'aranya, La lluna de paper, Foguerada d'agost, Les ales de l'esfinx, La pista de sorra, El camp del terrissaire, L'edat del dubte i La dansa de la gavina.

Grans novel·les que ens mostren uns llibres que es poden llegir de manera saltejada però que alhora formen una col·lecció impagable per als amants de la bona novel·la negra tradicional i elegant.

Per als que sigueu més mandrosos podeu començar gaudint de la sèrie televisiva que la RAI ha produït sota el nom de "Il Commissario Montalbano", on podem gaudir d’alguna de les aventures més sonades i emblemàtiques d’en Montalbano i els seus companys. 

En aquest cas us presentem Un dissabte, amb els amics. Reconec que em va fer por llençar-me a un títol de l’autor sense el seu protagonista talismà però es nota que no és la primera vegada que vola en solitari en noves aventures.

M’ha sorprès en positiu, es una novel·la que subjectivament comparo amb La divina comèdia i amb la llei del Karma doncs els seus protagonistes es veuen afectatats pel seu passat i la manera en que ja d’adults poden mirar enrere per tal de tirar endavant amb els seus projectes vitals.

En Matteo, en Gianni, la Giulia, l’Anna, en Fabio, L’Andrea i la Renata amb les seves diferents personalitats ens mostraran el lligam etern que tenim amb la triada passat, present i futur i com aquesta condiciona tota la nostra vida.

Un moment vital de fer balanç, que l’has encertat i ho has fet tot bé doncs segueix així, ets un privilegiat; ara, com l’hagis errat i no puguis viure amb el pes de l’equivocació hauràs de retrocedir caselles per tal de fer-te amic del teu passat i tornar a posar-te en marxa.

Els humans fem errors per naturalesa però... què amaguen aquests amics? Quin secret tenen? Com podran fer front al seu futur?

Totes les respostes estan en aquesta trepidant i profunda historia amb el segell sincer, directe i àcid de l’autor.

En el vostre lloc no la deixaria escapar no sigui que feu l’error i d’aquí a uns anys us ho retraieu a vosaltres mateixos! 

Deixeu-vos embolcallar per aquests diversos amics i sumeu-vos a la trobada, hi ha una cadira buida que us espera. Us hi animeu? En Matteo, en Gianni, la Giulia, l’Anna, en Fabio, L’Andrea, la Renata i sobretot, l’autor us hi esperen! És una cita ineludible!