dissabte, 13 de desembre del 2014

El noi del costat del padrí



Per Àngela Sánchez Vicente


De nou ens retrobem a un autor amic de la Petita Llibreria, en Jesús M. Tibau té un nou projecte i el vol compartir amb tots vosaltres.

El vàrem conèixer gràcies al recull de relats curts “Molles per no perdre’m” i ja ens va encisar amb el seu poder i do de paraula, gairebé màgic i tocat per la vareta divina dels Déus en que pot fer d’un simple e inconnex binomi de paraules un binomi fantàstic on esdeveniments, sentiments i emocions sobten als lectors i ens deixen a tots amb la boca oberta.

Si mirem enrere a la seva bibliografia trobem reculls de relats com “Tens un racó dalt del món”, “Postres de músic”, “El vertigen del trapezista”, “Una sortida digna” i “I un cop de vent els despentina” i el seu poemari “A la barana dels teus dits”. Però avui ens interessa mirar endavant i trobem El noi del costat del padrí.

Sota aquest títol s’amaga un recull de contes humans, reflexius, amb escenaris quotidians i personatges molt mundans que fan de la lectura una experiència plaent i alhora propera per als lectors que podem veure’ns emmirallats i fer autocrítica de les nostres pròpies actituds i la manera que tenim de concebre a l’altre i les relacions interpersonals.

Una nova mostra del seu gran poder de síntesi i una gran lliçó de qualitat sobre una tipologia textual que no és pas la més freqüent però que cada cop té més adeptes.

És un llibre que t’acompanya i on cada personatge de cada conte et pot acompanyar durant una estona: a l’autobús, a casa, per compartir-lo amb amics i per analitzar amb la família... són petites dosis de realitat i critica que et travessen i ressonen dins teu durant una bona estona.

Paraules i paràgrafs que et fan reflexionar... No és aquesta la funció de la lectura? Hi ha gent que llegeix per distreu-re’s però jo em distrec llegint i reflexionat, esprement els llibres i us asseguro que aquests contes estan plens de suc.

Un aposta i mostra de confiança de Cossetània vers l’autor que fa possible que ens retrobem un cop més amb ganes d’impregnar-nos amb la seva literatura i les seves histories.

Anem a la cita amb aquest llibre? 

Ens està esperant a les llibreries per demostrar-nos que allò més bo i selecte ve en pot petit!