divendres, 14 d’abril del 2023

Una bona vida

Per Àngela Sánchez Vicente

Avui en dia sembla que la societat en general ha posat molta més atenció a la salut mental i al benestar i ambdós termes ja semblen no ser un tabú.

Òbviament cada persona és un món i una historia però el que està clar és que tothom lluita per viure el millor possible i trobar la felicitat.

I si som feliços i no ho sabem? Què és la felicitat? De què depèn que siguem feliços? Com ens ajuda al benestar en general? La felicitat es busca?

Gràcies a l’obra Una bona vida ens posarem en contacte amb les conclusions més importants narrades pels especialistes en la matèria Robert Walding i Marc Schulz.

Ambdós varen participar a un estudi amplíssim que es va iniciar a Harvard fa més de vuitanta anys sobre la felicitat.

Set-centes persones i les seves famílies a traves d’entrevistes extenses i periòdiques al llarg de la vida varen reflectir com es sentien de feliços i si tenien una vida plena.

A través de les conclusions que es van extraient podem veure com el moment vital de cadascú depèn, que l’estrès en un moment o altre de la vida apareix, que els èxits i fracassos també son termòmetres emocionals i que poc hi té a veure la riquesa econòmica en aquest sentiment de plenitud.

Les relacions de parella, l’amistat, la descendència, la mort dels éssers estimats, la joventut, la vellesa... tot influeix en el mapa dels sentiments.

Com impacta tot el que passa a la vida a la salut i longevitat dels entrevistats i el seu entorn?

D’una manera amena, didàctica i extrapolable a la nostra vida aquesta obra esdevé un cant a la vida i a l’esperança mostrant-nos que la felicitat existeix i que depèn força de nosaltres mateixos i la manera que tenim de percebre-la.

És una obra que fuig de l’autoajuda vintage i combina a la perfecció les dades carteres amb els relats extrets dels testimonis per ajudar-nos a cercar o crear la nostra pròpia felicitat.

Val la pena lluitar per tenir una vida plena però cal ser conscient que no tothom la trobarà al mateix lloc ni serà feliç amb el mateix.

Una obra que ens apropa Columna amb grans fonaments en una època en que la felicitat és molt necessària i difícil de trobar.

Us animeu a anar a la seva recerca?

És un llibre molt enriquidor i us farà veure la grandesa de les vostres vides i el potencial que teniu dins.

Amb una gran bibliografia i índex de temes podeu llegir-lo de manera lineal o anar cercant allò que més us interessa en cada moment.

Una obra ordenada, planera i molt sincera.

Val la pena la seva lectura per el propi creixement personal.