dimarts, 20 de desembre del 2022

El misteri de la bala perduda

Per Àngela Sánchez Vicente

Novament ens trobem amb les aclamades lletres d’en Richard Osman que l’han convertit en un fenomen literari arreu del món esdevenint tot un èxit de critica que col·lecciona lectors fidels per allà on va.

Seguint amb la seva sèrie El club del crim dels dijous que la composen les obres El club del crim dels dijous i El dijous següent ens presenta una nova entrega i no veiem millor pla per aquestes dates que retrobar-nos amb els seus protagonistes a El misteri de la bala perduda.

Realment a l’Elisabeth, la Joyce, l’Ibrahim i en Ron no hi ha res que els agradi més que una bona tassa de té i un misteri per resoldre.

Aquest cop el misteri toca massa de prop a l’Elisabeth i despertarà en ella un debat moral que ens la farà més propera.

Tots ells tenen un caràcter simpàtic, àcid, curiós i vital que ens encisa ja que els allunya del vell clixé de les persones grans.

Ells són murris, es volen sortir amb la seva i sobretot mantenen la seva ment desperta davant qualsevol detall que els cridi l’atenció.

Aquest cop el misteri entra a Coopers Chase de la mà d’un periodista local que visita la residència amb l’afany de trobar un titular sucós però poc sospita que ell esdevindrà noticia i només quatre avis el podran salvar i fer-lo protagonista.

Dos assassinats sense resoldre i amb moltes connexions seran la trama que els nostres vells amics hauran de resoldre però aquest cop van a contrarellotge doncs l’Elisabeth està amenaçada.

Un enemic d’ella la posarà entre l’espasa i la paret entre morir o matar despertant en ella una allau de pensaments i debats ètics i morals.

Si descobreixen l’assassí salvaran a la seva amiga però el tic-tac els té sota pressió i els fa vulnerables encara que la seva suspicàcia roman intacte.

En aquesta nova obra que ens apropa Columna descobrim un nou homenatge a la gent gran des d’una òptica nova i renovada alhora que gaudim d’una obra de misteri molt entretinguda i particular que no té res que envejar als grans clàssics de la literatura detectivesca.

Misteri, humor, amor, amistat, lleialtat... És una combinació perfecte!

És un regal de Nadal ideal per als seguidors de la saga i una convidada a la seva lectura per als que encara l’han de descobrir.

No el deixeu escapar!

Aquests quatre avis ens esperen!