dimecres, 19 d’abril del 2023

El batec del mar

Per Ángela Sánchez Vicente

Avui tots els enamorats de les novel·les històriques estan d’enhorabona doncs us presentem el darrer treball literari del mestre Jordi Molist.

Amb èxits a les seves esquenes com Los muros de Jericó. Presagio, L’anell, La reina oculta, Promet-me que seràs lliure, Temps de cendres, Cançó de sang i or i Desperta, ferro! Ha aconseguit múltiples premis i critiques excepcionals mentre els seus lectors fidels cada dia eren més i més.

La seva qualitat documental i la traça per crear una trama verídica que enganxa juntament amb el vincle que ens ajuda a establir amb els seus personatges protagonics fan que les seves obres siguin autentiques joies.

La capacitat descriptiva, el teló de fons i l’evolució psicològica i emocional dels personatges són novament ingredients fonamentals per El batec del Mar.

En aquesta obra acompanyarem en el seu viatge vital a l’infant i jove Roger de Flor fins entendre tots els entrellats de la societat polaritzada del segle XIII.

L’epopeia del jove Roger de Flor comença en quan els poderosos decideixen que el seu destí és lluny de casa seva doncs és carn de misèria per tot el que ha succeït a la seva família.

La seva mare, la Blanca, ho perd tot després de la guerra i per protegir la vida del seu fill és víctima de múltiples abusos dels vencedors.

Ell, condemnat socialment a no poder guanyar-se la vida de manera digne és dirigit a una galera per fer de grumet.

Ell només té el desig de la venjança per defensar l’honor de la seva mare i alhora la dignitat dels seus avantpassats enfront dels deplorables personatges amb els que conviu.

Des de la nau, serà testimoni de les croades a Terra Santa i de la guerra pel domini del Mediterrani entre França i La Corona d’Aragó.

Tot i veure esdeveniments que posarien els pèls de punta al més valent, ell té l’objectiu de fer justícia i serà capaç de lluitar fins quedar sense forces.

La dignitat de la seva mare i el seu nom no tenen preu per ell.

Un cop més i de la mà de Columna sumem un nou títol a la bibliografia d’aquest gran autor en el que descobrirem una historia vital i reflexiva que no decep en cap moment.

Creieu que el jove Roger acomplirà el seu comés?

Només desgranant aquesta obra amb altíssim poder didàctic ho descobrireu!

No la deixeu escapar!