diumenge, 16 de setembre del 2018

Els vells amics

Per Maria Valle Viña


Tanco el nou llibre de Silvia Soler i ho faig pensant que podria seguir llegint més sobre Els vells amics que ens presenta labutxaca

Cinc estudiants de Belles Arts viatgen a París per visitar la gran exposició que es va fer sobre Gauguin al Grand Palais a finals dels anys vuitanta. Aquell viatge, de només quatre dies, els durarà tota la vida. 

Aquest cinc estudiants són en Marc, la Lídia, en Mateu, l’Ada i en Santi que  teixiran, a partir d’aleshores, una amistat que sembla indestructible i que els mantindrà ancorats als vells temps, als anys dels grans anhels. 

Els protagonistes, però, entendran aviat que tan difícil és mantenir-se fidel a la vocació artística com renunciar-hi. I la vida, que cada vegada es torna més exigent, acabarà posant-los a prova. 

Un descobriment personal de cadascun d’ells amb la seva evolució psicològica i madurativa mostrant-nos cinc persones diferents que en certa manera es complementen formant un grup força homogeni de personalitats.

Una novel·la on el pas del temps és un personatge més a tenir en compte.

De nou Silvia Soler tracta el tema de les relacions personals i familiars i amb  Els vells amics ho fa des la figura d’aquests cinc joves que es veuran afectats pel pas del temps i les seves circumstàncies personals i professionals. 

Coneixem ara una mica millor a la Sílvia Soler que ha escrit la col·lecció de contes “Arriben els ocells de nit”. Alguna de les seves novel·les són “Un creuer fora de sèrie”, “L’Estiu que comença” i “Un any i mig” que us hem presentat anteriorment a La Petita Llibreria. Sílvia Soler és coautora de l'obra “Ramblejar”, un viatge a través de la història de les rambles de Barcelona. Amb la seva novel·la “Mira'm als ulls” va guanyar el premi Fiter i Rossell el 2003. Amb Petons de diumenge va guanyar el premio Prudenci Bertrana 2008.

Amb Els vells amics ens veurem endinsats en l’apassionant aventura que suposa la recerca del sentit de la vida i veurem per què l’amistat és un valor que cal preservar per sempre. Tot això explicat des de la naturalitat que és característica de les novel·les de Silvia Soler i que comporta que la lectura sigui molt clara i senzilla ajudant-nos a endinsar-nos per complet en el relat. 

Les històries que trobarem dintre de la novel·la són tant properes, reals i quotidianes que ens semblaran pròpies i ens recordaran a aspectes del nostre dia a dia aconseguint que no puguem deixar de llegir. 

Voleu convertir-vos en vells amics dels nostres protagonistes? No patiu, aquí us deixem les seves primeres planes per presentar-vos-els.