dilluns, 10 de febrer del 2014

La psicologia positiva



Sota la il·lustració de la eterna rivalitat entre el got mig ple i el got mig buit se’ns presenta la guia que ens durà a La psicologia positiva.

Amb una introducció que ens serveix per assolir el que és teòricament la psicologia positiva, ens apropem als conceptes teòrics bàsics de la mà de l’autora i les fonts rigorosament citades.

La seva autora, Bridget Grenville-Cleave, esdevé una “coach” personal per tal de detectar què és per a cadascú de nosaltres la felicitat, reconèixer el camí que ens hi condueix i enderrocar un rere l’altre les barreres i obstacles que trobarem pel camí.

La seva ploma àgil, propera, amb un llenguatge de carrer, planer i entenedor ens ensenya a fluir. Fluir és quan la felicitat ve donada sense que nosaltres haguem d’esforçar-nos massa per provocar-la, és aprofitar-la quan ve i en la forma en que se’ns dibuixa.

Si aconseguim fluir amb nosaltres mateixos i viatjar més lleugers, arribarem a valorar allò positiu que té la nostra existència global, la nostra transcendència i els petits fets quotidians que alimenten la nostra ànima d’esperança i positivisme.

No ens podem comparar amb ningú, ni que sigui per sobre ni per sota de les nostres expectatives o nivell econòmic, social, cognitiu... només serem positius i realment ens acceptarem si ens valorem com a un ésser únic i inigualable. 

Valorant els nostres punts forts i intentant millorar els nostres punts febles arribarem a la realització i a un coneixement de la intel·ligència emocional.

Omplir-se de somnis, objectius, motivacions poden ser la base per arribar a ser “mindfulness”, és a dir, una persona amb la consciència plena i desperta.

A través d’experiències viscudes per altres, petites proves per als lectors i consells per al dia a dia podem ser més positius i reforçar la nostra salut mental i física.

Gràcies de nou a labutxaca per les seves guies que en aquests temps de crisis fan tanta falta, ens recorda que hem de viure cada instant com una oportunitat per agafar el tren de la felicitat.  Simples gestos com prendre una copa de vi, escoltar música, ballar com si no hi hagués un demà o portar un diari personal són senyals de que estem adreçats al camí correcte.

Fora cares llargues i animeu-vos a explorar la vostra zona positiva! Com a dada us diré que un pensament negatiu roman al nostre interior tres unitats més de temps que un de positiu. No creieu que és hora de valorar-nos, realitzar-nos i pensar en positiu?

No ho dubteu més i feu-vos amb un exemplar, a uns us ajudarà una mica, a d’altres molt però de ben segur que no us deixarà indiferents a no ser que tingueu el cor congelat i l’ànima de pedra.

Sempre hi ha un far que ens dóna la llum al camí, només hem d’aplegar tot el coratge i valentia que puguem i endinsar-nos en el nostre propi viatge emocional.