dijous, 23 de gener del 2020

La teva ombra


Per Àngela Sánchez Vicente

Avui ens plau presentar-vos el guanyador del Primer Premi Proa de Novel·la.

Es tracta de l’obra que brolla de la ploma d’en Jordi Nopca titulada La teva ombra.

És d’aquelles obres en que notes i sents que l’autor és un autèntic fanàtic de la literatura i que sent les paraules que diu i procura utilitzar totes les seves eines literàries per crear una atmosfera adient i uns personatges que atrapen a la lectura.

És dels autors que val la pena descobrir i conèixer ja que a la seva sang hi ha tinta i les seves obres tenen garantia de qualitat.

Només una persona que ha llegit molt, que li agrada la seva tasca i que coneix a molts autors i lectors pot crear una obra tan rodona.

Des de les primeres planes sentireu que la aventura us atrapa en un joc emocional.

En aquesta obra de la que us revelarem pocs secrets coneixereu a dos germans que són tan diferents com rocambolesques són les seves vivències.

Ens situem a la Barcelona del 2010 i descobrirem a en Pere que als seus vint-i-cinc anys viu amb els seus pares i mentre intenta oblidar a la Laura, la seva exnúvia, es distreu amb la música electrònica amb la relació fugaç i vibrant amb la Kate i posa la seva atenció al projecte de la seva web d’oci i cultura.

Realment ocupacions no n’hi faltem però el nom de la laura retumba al seu cervell.

Per altre banda, coneixerem al Joan que aparentment fa de mestre de primària i només té el vici de la lectura fins que descobrim que és una autentica caixa de secrets.

La vida de l’un es tornarà més complicada que la de l’altre i l’un sacsejarà a l’altre sense voler.

És una obra on la joventut, les eleccions, la critica social, els estereotips i la recerca de la felicitat i el conformisme es donen la mà en situacions i trames estrambòtiques narrades amb naturalitat i fluïdesa.

Gràcies a Proa per aquesta aposta hem descobert a l’autor i una obra brillant que desitgem que descobriu i saborejeu poc a poc per tal de treure-li tot el suc.

I per si us passa com a nosaltres i us encanta l’obra us proposem que rescateu les seves obres prèvies “El Talent” i “Puja a casa”.

Vinga va! Cap a les llibreries!

Cada dia no es coneix un talent nou tant interessant!