divendres, 13 de març del 2020

Les campanes bessones


Per Ángela Sánchez Vicente

Avui us presentem una obra que no podem compara amb cap altre que haguem llegit però us assegurem que la seva originalitat i frescor us enamoraran.

Emmarcada en una atmosfera d’intriga i emocions ens trobem amb Les campanes bessones, una nova obra de l’aclamat autor noruec Lars Mytting.

La seva fama no és casual si no fruit del treball i de l’amor que professa vers la literatura i el seu afany per presentar sempre obres que agradin al seu públic i siguin la seva millor manera de reconèixer-los i de presentar-se.

En aquesta obra debatrem com a teló de fons sobre el poder que exercita sobre l’esser humà el poder de la religió, el de la superstició i les llegendes que cada terra posseeix.

A Butangen, les campanes que han ressonat al campanar des que el poble té memòria sempre han estat les mateixes i responen al record d’unes germanes bessones siameses que varen trobar la mort massa joves.

Les llegendes diuen que les campanes sonen soles si algun perill s’apropa al poble.

L’any 1879 el jove i apassionat pastor Kai Schweigaard arriba al poble mentre la jove Astrid somia amb una vida més moderna.

Ambdós veuen en l’altre una oportunitat per tal que el poble millori.

Ell pensa que ella el pot ajudar a establir nous lligams amb la Església i les creences dels habitants del poble i alhora ella creu que ell pot significar una nova escapatòria.

El seu debat intern començarà quan un arquitecte vol fer canvis en aspectes del poble i la església i tots senten de manera personal com els pot afectar.

En un debat constant entre el que creuen i el que senten aprendran entre tots sobre el passat del poble, el present i el seu futur.

Cap a on volen que vagi el poble?

Quines decisions prendran?

Gràcies a la tasca de traducció de la Blanca Busquets i d’Amsterdam Editorial per tal d’apropar-nos un nou títol d’aquest prestigiós i aclamat autor podem gaudir d’una obra on allò clàssic i tradicional es debat amb la modernitat tal i com la religió i les supersticions es donen la mà amb la realitat.

Llegiu-lo, gaudiu-lo, desgraneu-lo i de ben segur l’acabareu recomanant!

És sorprenent, nou, àgil i amb una trama rítmica i rica que us atraparà!