dimarts, 16 de gener del 2018

La bellesa del temps



Per Àngela Sánchez Vicente


Segur que coneixeu l’obra del gran mestre de les lletres catalanes Valentí Puig però per si de cas us refrescarem la memòria.

A part de tenir una carrera literària exitosa amb títols com “El bar de l’AVE” o “Oratges de la memòria” avui volem parlar-vos del seu darrer dietari.

És molt especial com a més de compartir les seves novel·les ens obra el calaix dels seus secrets en diversos volums que recullen els seus dies i les seves experiències narrades en descripcions, sentiments, anàlisis i en una gran varietat de gèneres que ens encisa. 

Tranquils que es poden llegir de manera individual però no dubteu que si en llegiu un o si simplement hi fiqueu el nas a la llibreria us veureu amb la necessitat de llegir-los.

Cronològicament ens trobem amb “Bosc endins”, Matèria obscura”, “Cent dies del mil·lenni”, “Porta incògnita”, “Rates al jardí”, “Dones que dormen”  i el que avui ens ocupa La bellesa del temps.

Aquest darrer dietari és molt especial, no dic que no ho siguin els altres, però al ser els Dietaris 1990 – 1993 he pogut esprémer molt més el suc de la narració pel període històric i social que es vivia a Catalunya i al món doncs ja tenia una certa edat i ha estat com un anàlisi i memòries d’un temps viscut en que varen passar molts esdeveniments.

És bo valorar que per aquell llavors ell estava a Londres i per tal analitza tan les seves vivències com la política europea des de l’exterior. 

Avui sabem de portades de diaris internacionals de manera ràpida o immediata per l’evolució de les xarxes socials però en aquells anys la figura del corresponsal era decisiva.

El caràcter londinenc, la seva manera de viure, la societat, l’evolució i un llarg etcètera es donen cita en un volum reflexiu que ens convida a fer que el passat sigui una memòria viva.

De la mà de Proa us convidem a descobrir aquest gran autor del que segur gaudireu de la seva lectura.

És un gran mestre que fa de la seva inspiració una obra complerta.

Us deixem amb les primeres planes a veure si podeu llegir-les i no continuar amb la lectura! 

Us assegurem que és tot un repte!