diumenge, 7 de maig del 2017

Més Maleït Karma



Avui tinc el gran plaer de presentar-vos la darrera novel·la d’un dels més autor preferits, David Safier torna amb la seva ironia i el seu saber fer a les nostres mans gràcies a labutxaca.

Si ja ens va captivar amb les seves novel·les anteriors com “Maleït Karma”, “Jesús m’estima”, “Jo, jo, jo... i Shakespeare”, “Una família feliç”, “Mu!” i “28 Dies” ara torna als seus inicis amb Més Maleït Karma.

Segona part de l'èxit que va consagrar David Safier com a autor de novel·les d'humor, Maleït Karma: el mateix humor, però amb personatges nous i encara més divertits.

Una d’aquelles novel·les amb les que passareu una molt bona estona i que un cop acabeu us quedarà a la pell el tatuatge profund de dues idees cabdals com el fet que les segon oportunitats existeixen i que és preferible acumular bon Karma per si de cas.

En aquesta ocasió els nostres protagonistes són la Daisy, una actriu en hores baixes i que la seva vida és un caos, no sap que vol fer realment i la paraula Amor en tot el seu sentit més ampli no se li ha presentat, ja que en el fons té por d’enamorar-se.

La Daisy coneixerà en Marc, l’estrella de Hollywood del moment, el que semblava un cop de sort del destí acabarà en tragèdia i tots dos moriran en el cotxe.

En Marc, també té por d’enamorar-se de veritat, és una barreja entre el George Clooney i en Brad Pitt però a l’engròs, una estrella amb la lluentor dels focus però ple d’ombres dins seu.

Dos ànimes amb tant mal karma que reneixen com a formigues i amb el propòsit d’impedir que el millor amic de la Daisy acabi amb la dona d’en Marc.

La roda del Karma ja ha començat a girar, els nostres nous amics hauran d’esforçar-se per millorar, per anar comprenent com ajudar als demés també els ajuda a ells mateixos i tot això ho aniran fet en forma de peixet vermell, cigonya o fins i tot cargol.

Mentre anirà creixent entre ells un sentiment real i palpable en forma d’amor.

Crec que en Safier és un geni capaç d’aprofundir en temes importants com l’amor, l’amistat, la generositat i l’autoaprenentatge per a ser millors persones acostant al lector dos personatges que per a molts són referents com els actors i ens en mostra les seves misèries. 

El millor de tota la novel·la es veure com aquests dos desconeguts a qui comencem no apreciant gaire acaben sent dos humans amb bon cor i que podrien ser el reflex de tot allò que mica en mica hauríem d’anar aprenent tots.

La seva prosa es regeix per la ironia de la vida, les planes passen en un tres i no res i sense saber com ja l’has acabat, sempre et quedes amb ganes de més, una novel·la rocambolesca, plena de sentiments, de necessitats i d’anhels, un fenomen que ha revolucionat Europa i tocarà la fibra sensible del lector.

Tant “Maleït Karma”, com Més Maleït Karma són unes faules que descobreixen al lector un món de reflexió, un espai per respirar i fer balanç de la vida viscuda i regalen la oportunitat de començar a recollir bon Karma.