divendres, 31 de maig del 2019

La ciutat del foc


Per Àngela Sánchez Vicente

Si voleu una gran obra històrica amb tocs de novel·la romàntica i un gran debat sobre les religions us heu de rendir a l’encant que s’amaga entre les planes de La ciutat del foc.

Viatgem en el temps i en l’espai i ens traslladem a la França del 1562, a Carcassona i a Tolosa en que coneixerem a la Minou i en Piet. Ella és una noia catòlica i ell un hugonot, per lo tant era protestant i sembla que poques coses poden tenir en comú.

Ambdós emprenen un viatge per descobrir un secret amagat al castell de Puivert.

Enmig del desconcert i envoltats d’una societat crispada la noia decideix ser valenta i seguir amb la seva vida mentre investiga i reflexiona sobre allò que la envolta mentre procura créixer emocionalment per construir la vida que desitja.

La Minou rep a la llibreria del seu pare una carta segellada amb un escut familiar en que hi posa: “Ella sap que ets viva”.

Qui és ella? Quina importància té? És una amenaça?

S’amaguen les respostes al castell de Puivert?

Les fractures socials i religioses són cada dia més fortes i els camps de batalla tenyeixen de sang per allà on passen però saben que tenen una missió i només amb l’ajuda de l’altre poden avançar en el seu camí.

Quina és la gran missió? Què significa el text que rep la Minou?

En un context on la traïció i els misteris es donen la mà podem veure com les emocions humanes estan més a flor de pell que mai.

La lleialtat és l’únic que els queda a aquests dos.

De la ploma de la Kate Mosse es dibuixa una obra molt visual en que es ret homenatge a Llenguadoc i al segle XVI amb una gran base didàctica sobre els enfrontaments religiosos.

Gràcies a Columna que aposta per aquest èxit i aquesta aclamada autora podem fer un viatge sense escala que farà les delícies d’aquests dies primaverals.

És detallista, delicada, critica, emocional, emotives, intimista alhora que un cant a la vida, a la supervivència i a la lleialtat.

El deixareu escapar?

La Minou i el Piet us esperen a les llibreries per emprendre l’aventura de les seves vides.